Σε κλοιό κινητοποιήσεων η χώρα – Αναλυτικά ποιοι απεργούν Τρίτη και Τετάρτη

Ξεκίνησαν σήμερα και θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα καθώς τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατεβαίνουν σε συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας για τα μέτρα που θα φέρε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι απεργίες ξεκίνησαν από σήμερα με τα μέσα σταθερής τροχιάς -Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ- και τα ταξί να τραβούν χειρόφρενο για 24ωρες. Για αύριο και μεθαύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία

Εξάλλου αύριο δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μεταφοράς, αφού στον απεργιακό χορό μπαίνουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία με την ΠΝΟ, να συμμετέχει στη 48ωρη γενική απεργία.

Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, αφού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.

Την Τετάρτη κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πενθήμερη αποχή από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα. Ενώ η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως και η ΟΤΟΕ θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία.

Που και πότε θα γίνουν τα συλλαλητήρια

Για αύριο Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ