Μαθηματικά... λουλούδια - Η δικαίωση του Άλαν Τούρινγκ - iefimerida.gr

Μαθηματικά... λουλούδια - Η δικαίωση του Άλαν Τούρινγκ

Μαθηματικά... λουλούδια - Η δικαίωση του Άλαν Τούρινγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτότυπο ερευνητικό πρόγραμμα με έδρα την Μεγάλη Βρετανία, ασχολήθηκε με τη μελέτη μαθηματικών διατάξεων στα άνθη, επιχείρησε να αποδείξει ότι στη φύση υπάρχουν μαθηματικές ακολουθίες, δικαιώνοντας τον μεγάλο Βρετανό μαθηματικό Άλαν Τούρινγκ.

Ο παγκοσμίου φήμης Bρετανός μαθηματικός, καθηγητής λογικής και κρυπτογράφος Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (1912-1954, θεωρείται πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών και υποστήριξε ότι οι σπείρες που σχηματίζουν οι σπόροι στα άνθη αναπαράγουν μαθηματικά μοντέλα.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, στηρίχθηκε σε αυτήν ακριβώς τη θεωρία του Τούρινγκ και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Μουσείου Επιστήμης και Βιομηχανίας του Μάντσεστερ, όπου εκατοντάδες εθελοντές σε όλο τον κόσμο καλλιέργησαν ηλιοτρόπια.

Στα πλαίσια της έρευνας, συλλέχθηκαν στοιχεία από 557 ηλιοτρόπια από επτά χώρες. Το 82% των λουλουδιών ακολούθησε περίπλοκες μαθηματικές δομές, συμπεριλαμβανομένης της ακολουθίας Φιμπονάτσι, στην οποία ο κάθε αριθμός αποτελεί άθροισμα των δύο προηγούμενων (0,1,1,2,3,5,8,13,21 κ.ο.κ).

Τώρα, μαθηματικοί και βιολόγοι θα συνεργαστούν προκειμένου να καλύτερα τις προεκτάσεις των μαθηματικών δομών στους φυτικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ