Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 1-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι - iefimerida.gr

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 1-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 1-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στο γκολ του Χοσέ Τοτσέ στο 24ο λεπτό, επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι και πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή Super League.

Σε ένα παιχνίδι με μέτριο θέαμα, οι ) «πράσινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με την ωραία προβολή του Τοτσέ, μετά από σέντρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, απέναντι στην Ενωση, που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε μεγάλες αδυναμίες στην δημιουργία φάσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια τον έλεγχο του αγώνα, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκαν την εκπληκτική επέμβαση του Ορέστη Καρνέζη στο σουτ του Γιώργου Κουτρουμπή για να πάρουν την πολύτιμη νίκη, που τους έφερε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε τελευταία με μόλις πέντε βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 44' λόγω της αποβολής του Κοστίν Λάζαρ με κόκκινη κάρτα, νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και πέρασε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης (39' πεν. 42'), ενώ για τους γηπεδούχος μείωσε ο Χρήστος Αραβίδης στο 56'.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε την τέταρτη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα (Ουσέρο 44', Εγκόν 94') και είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο Πανιώνιο. Η Skoda Ξάνθη, με το γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι στο 73', νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/11
Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-1
Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0

Κυριακή 4/11
Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Δευτέρα 5/11
Αρης-Βέροια 20:30 (NS2)

Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 25
2. ΠΑΟΚ 20
3. Πανιώνιος 18
4. Αστέρας Τρίπολης 17
5. Ατρόμητος 14
6. Παναθηναϊκός 12
. Πλατανιάς Χανίων 12
8. Κέρκυρα 10
. ΟΦΗ 10
10. Βέροια 9 (8αγ.)
. Skoda Ξάνθη 9
. ΠΑΣ Γιάννινα 9
13. Άρης 7 (8αγ.)
14. Πανθρακικός 6
. Λεβαδειακός 6
16. ΑΕΚ 5

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ