H γερμανική Fraport θέλει να αγοράσει ελληνικά αεροδρόμια - iefimerida.gr

H γερμανική Fraport θέλει να αγοράσει ελληνικά αεροδρόμια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνικά αεροδρόμια ενδιαφέρεται να αγοράσει σε περίπτωση αποκρατικοποίησης η γερμανική εταιρεία μεταφορών Fraport AG.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφαν Σούλτε δήλωσε ότι «εάν η Ελλάδα ιδιωτικοποιήσει τα αεροδρόμιά της, θα ενδιαφερόμασταν, ως μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως μεταφορικές εταιρείες, για αυτά. Για να γίνω όμως πιο ακριβής, πρέπει να δούμε πρώτα τους όρους και τις προϋποθέσεις».

«Εστιάζουμε εκεί όπου έχουμε επιρροή στη διοίκηση έτσι ώστε να προσφέρουμε τη γνώση μας όπου χρειαστεί», δήλωσε ο Σούλτε, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία του μπορεί να αναπτυχθεί γρηγορότερα στο εξωτερικό σε σχέση με τη Γερμανία, όπου υπάρχουν μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης.

Η γερμανική εταιρεία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αλλά και αεροδρόμια στο Δελχί, στο Ντακάρ, στο Κάιρο και στη Λίμα.

Εκτός από τα ελληνικά αεροδρόμια, η εταιρεία έχει εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον και για αεροδρόμια στη Βραζιλία, στο Πουέρτο Ρίκο, στην Κίνα, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη αλλά και στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ