Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης «βλέπουν» νέο κόμμα - iefimerida.gr

Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης «βλέπουν» νέο κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της χώρας, με πολιτικές τους παρεμβάσεις, ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, αν και ο καθένας προσδιορίζει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Kαι οι δύο πολιτικοί, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αν και έχουν χαράξει διαφορετικούς δρόμους , φαίνεται να ταυτίζονται στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο η ρήξη και αλλαγή του κομματικού συστήματος αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων και την εκταμίευση της δόσης θεωρείται στρατηγικά ανακαία για τη χώρα ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δηλώνει ξεκάθαρα ότι η νέα Ελλάδα, όπως λέει χαρακτηριστικά , μπορεί να μπει σε Ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας μόνο με την «γέννηση» ενός νέου μετώπου πολιτικών δυνάμεων με Ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα παραπολιτικά υποστηρίζει ότι την Τετάρτη στη Βουλή θα κάνει για ακόμα μια φορά το καθήκον του για τη χώρα και θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά «δεν πάει άλλο» ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA τόνισε ότι δεν υπάρχει δίλημμα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η ψήφιση των μέτρων.

Ο πρώην υπουργός υγείας εμφανίστηκε ξεκάθαρος. Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του.

« ή θα γίνει νέο κόμμα ή θα μετασχηματιστεί καθολικά το ΠΑΣΟΚ ή θα ενωθεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ ή θα γίνει ομοσπονδία κομμάτων , δικτύων και προσώπων τύπου «Ελιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είπε «σε ένα διαλυμένο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, δεν θέτεις θέμα ηγεσίας» αλλά τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μέσα από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ως προϋπόθεση για την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την αλλαγή ηγεσίας και την αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα από την Κ.Ο του κόμματος, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοϊδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην αποσύνθεση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν ανταποκρίθηκε στο λαό, έγιναν σημαντικά στρατηγικά λάθη. Δεν έχει νόημα να κάνουμε μνημόσυνο για το ΠΑΣΟΚ, για ένα κόμμα που οδηγείται σε αποσύνθεση και διάλυση» ενώ πρόβλεψε και την διάλυση σε λίγο καιρό και της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ