Δαμανάκη: "Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι" - iefimerida.gr

Δαμανάκη: "Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δήλωση-βόμβα, που αφήνει ανοιχτή την επιστροφή στη δραχμή, έκανε πριν από λίγο η επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαρία Δαμανάκη. Η προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή είναι πάνω στο τραπέζι είπε η κυρία Δαμανάκη, προσθέτοντας ότι είτε η Ελλάδα θα πρέπει να βρει μία λύση με τους δανειστές είτε θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.

Η κυρία Δαμανάκη δήλωσε: "Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες."

Είναι προφανές ότι η δήλωση αυτή της κυρίας Δαμανάκη θα ανάψει φωτιές, αφού λόγω της θέσης της στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων προφανώς έχει πρόσβαση σε μυστικές κουβέντες που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συγκεκριμένη αναφορά πάντως της ελληνίδας επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας προκάλεσε την αντίδραση της Κομισιόν που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση διάψευσης ότι συζητείται έξοδος της Ελλάδας από το ευρωνόμισμα. "Ποτέ δεν έχει διεξαχθεί οποιαδήποτε συζήτηση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" αναφέρει η Κομισιόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ