Χειρόγραφες βεβαιώσεις θα υπογράφουν οι μηχανικοί [έγγραφο] - iefimerida.gr

Χειρόγραφες βεβαιώσεις θα υπογράφουν οι μηχανικοί [έγγραφο]

Χειρόγραφες βεβαιώσεις θα υπογράφουν οι μηχανικοί [έγγραφο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις συνεχείς κινητοποιήσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος οι μηχανικοί δεν είχαν την δυνατότητα να υπογράφουν βεβαιώσεις, οι οποίες ήταν απαραίτητες πριν τη σύνταξη συμβολαίων για αγοραπωλησία σπιτιών ή για την τακτοποίηση αυθαίρετων με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά χρήματα για το Δημόσιο.

Ωστόσο μετά από πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να εισπραχθούν τα έσοδα από το κράτος αποφασίστηκε κατά παρέκκλιση οι μηχανικοί να μπορούν να υπογράφουν χειρόγραφη βεβαίωση χωρίς μοναδικό αριθμό ακινήτου.

Στη σχετική βεβαίωση θα σημειώνεται και θα μονογράφεται η επισήμανση «Εκδίδεται από το Μηχανικό λόγω αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ωστόσο τα στοιχεία της βεβαίωσης θα πρέπει να καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα, εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έκδοση».

Διαβάστε την πράξη νοπμοθετικού περιεχομένου εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ