Πεζόδρομοι οι οδοί γύρω από την Πλατεία Θεάτρου - Εγκρίθηκε η τροποποίηση - iefimerida.gr

Πεζόδρομοι οι οδοί γύρω από την Πλατεία Θεάτρου - Εγκρίθηκε η τροποποίηση

Πεζόδρομοι οι οδοί γύρω από την Πλατεία Θεάτρου - Εγκρίθηκε η τροποποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκρίθηκε το σχέδιο ανάπλασης της Πλατείας Θεάτρου και έπειτα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, οι οδοί που περικλείουν την πλατεία θα μετατραπούν σε πεζόδρομους.

Τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών στην πλατεία Θεάτρου και τον χαρακτηρισμό τεσσάρων οδών ως πεζοδρόμων.

Η έγκριση αφορά στις οδούς Θεάτρου και Διπλάρη και τις δύο οδούς εκατέρωθεν της Διπλαρείου Σχολής και την πεζοδρόμηση τους θα υλοποιήσει η «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις» (ΕΑΧΑ).

Για την ανάπλαση θα υλοποιηθεί η βραβευμένη με το πρώτο βραβείο πρόταση που κατατέθηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της ΕΑΧΑ. Η ανάπλαση θα γίνει με επίκεντρο τη Διπλάρειο Σχολή μετατρέποντας την κεντρική πλατεία σε «κρυμμένο κήπο», ενώ αναμένεται να συντελέσει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας και την ανάδειξη των κτιρίων της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ