Η εξωτική Καραϊβική μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εξωτική Καραϊβική μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι [εικόνες]

Η εξωτική Καραϊβική μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 69 νεκρούς άφησε ο τυφώνας Σάντι στο πέρασμά του από την Καραϊβική. Σε μία περιοχή που πλήττεται συχνά από τροπικές καταιγίδες κι όμως δεν έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε τις κατάλληλες υποδομές να προστατευτεί από αυτές, ο τυφώνας Σάντι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα των τελευταίων χρόνων.

Αϊτή
Η καταιγίδα δε χτύπησε ακριβώς την περιοχή, ωστόσο είχε τους περισσότερους νεκρούς από όλη την Καραϊβική. Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι ισχυρές βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους, κατέστρεψαν το 70% της σοδειάς και κόστισαν τη ζωή σε 52 άτομα.

Κούβα
Μεγάλο χτύπημα ήταν ο τυφώνας και για την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, με απολογισμό 11 νεκρούς και 130.000 κατεστραμμένα σπίτια

Τζαμάικα
Ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκε όταν ένας ογκόλιθος κύλησε και έπεσε πάνω στο σπίτι του. Οι αξιωματούχοι λένε ότι τα νερά και οι άνεμοι ισοπέδωσαν τουλάχιστον 71 σπίτια και αγροκτήματα ενώ καταστράφηκαν μερικώς άλλα 348

Μπαχάμες
Δύο νεκροί στις Μπαχάμες από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας και έπεσε από την οροφή, γιατί προσπαθούσε να επισκευάσει ένα παραθυρόφυλλο τη στιγμή που χτύπησε ο τυφώνας.

Δομινικανή Δημοκρατία
Δύο άνθρωποι πνίγηκαν, προσπαθώντας να διασχίσουν τα ορμητικά νερά που κάλυπταν τους δρόμους της πόλης. Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πλημμύρισε ακόμα και η πρωτεύουσα.

Πουέρτο Ρίκο
Η περιοχή γλύτωσε το άμεσο χτύπημα, ωστόσο οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους και ένας άνθρωπος πνίγηκε γιατί παρασύρθηκε από τα νερά στο φουσκωμένο ποτάμι της Χουάνα Ντίαζ.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τι άφησε πίσω του ο τυφώνας:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ