Tα 53 καυτά κορίτσια του Τζέιμς Μποντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Tα 53 καυτά κορίτσια του Τζέιμς Μποντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες του Skyfall έφερε σε πολλούς στο νου αναμνήσεις από μερικές από τις πιο εντυπωσιακές συμπρωταγωνίστριες του. Γιατί δεν υπάρχει κανένα καλύτερο διαβατήριο για να κάνεις καριέρα από το να επιτρέψεις στον Τζέιμς Μποντ σε «ξελογιάσει».

37 κρεβάτια, 8 πλοία, 3 τρένα, 3 πατώματα, 2 αυτοκίνητα, 2 αχυρώνες, 2 τέντες, ένας καναπές, ένα ντους, ένα jacuzzi, μια πισίνα, ένας τροχός λούνα παρκ, μια τσιγγάνικη σκηνή, μια σωστική λέμβος, ένας διαστημικός σταθμός, ένα υποβρύχιο, ένα καμαρίνι, ένα ξέφωτο και κάτω από ένα αλεξίπτωτο.

Αυτά είναι μερικά από τα location που επέλεξε στα 50 χρόνια ιστορίας του ο Τζέιμς Μποντ για να γευτεί τα κάλλη των γυναικών που τον συνοδεύουν, ανταγωνίζονται ή απλά τον βασανίζουν. Ακολουθούν οι πλέον αναγνωρίσιμες Bond girl.

H Ούρσουλα Άντρες είναι η ορίτζιναλ Bond Girl, με την πρώτη εμφάνισή της στην παραλία στο «Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ. Νο» να παραμένει στοιχειωμένη για τα καλά στο μυαλό των αντρών. Επίσης παραμένει και η πιο δημοφιλής Bond girl, όπως αποδεικνύει η πρώτη θέση που κατέλαβε σε πρόσφατη ψηφοφορία των αναγνωστών της εφημερίδας Sun.

Μαζί της (και μάλιστα στις δυο πρώτες ταινίες της σειράς) η Αγγλίδα Γιουνίς Γκέισον, που υποδύεται την επίσημη φιλενάδα του Μποντ.

Η Ντανιέλα Μπιάνκι, γνωστή ως Α αναπληρωματική στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, υποδύθηκε την Τατιάνα Ρομάνοβα στο «Από την Ρωσία με Αγάπη» του 1963.

Ενώ αξέχαστη παραμένει η Χόνορ Μπλάκμαν ως Πούσι Γκαλόρ στο «Επιχείρηση Χρυσοδάχτυλος».

Την ίδια ταινία όπου η Σίρλει Ίτον είχε την τιμή να είναι (ως Τζιλ Μάστερτον) το πρώτο κορίτσι του Μποντ που βρίσκει τραγικό θάνατο.

Άξια αναφοράς παραμένει και η Τάνια Μάλετ που έπαιξε την Τίλι Μάστερτον, αδελφή της Τζίλ.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κλοντίν Όγκερ έπαιξε την Ντόμινα Βιτάλι στο «Επιχείρηση Κεραυνός» (1965).

Ένα εξαιρετικά δημοφιλή γυναικείο χαρακτήρα που οι παραγωγοί έφεραν πίσω και στο «Ποτέ μην λες ποτέ ξανά». Αν και εκεί τον ρόλο έπαιξε η άγνωστη ακόμη Κιμ Μπάσιντζερ.

Όρεξη για κάτι πιο ανατολίτικο είχε ο Μποντ στο «Ζεις Μόνο δυο φορές», επιλέγοντας ως παρτενέρ του την Γιαπωνέζα ηθοποιό Μίε Χάμα για τον ρόλο της Κίσι Σουζούκι. Στα μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ η Κίσι ήταν η μοναδική Bond girl με την οποία έκανε παιδί ο πράκτορας 007.

Η Ντιάνα Ρίγκ (ως Τερέσα ντι Βιντσένζο) είχε την αμφίβολη τιμή να παντρεύεται τον Μποντ στο «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας», την μοναδική ταινία της σειράς στην οποία πρωταγωνίστησε ο Τζόρτζ Λάζενμπι.

Τα «Διαμάντια είναι Παντοτινά» σηματοδοτούν την επιστροφή του Σον Κόνερι, ο οποίος γλυκοκοιτάζει την Τζιλ Σαιντ Τζόν που υποδύεται την Τίφανι Κέις.

Ενώ ο Ρότζερ Μουρ, στο ντεμπούτο του ως Μποντ στο «Ζήσε και άσε να πεθάνουν», προτίμησε την άγνωστη τότε Τζέιν Σέιμουρ ως μυστηριώδη Σολιτέρ.

Η μετέπειτα σύζυγος του Πίτερ Σέλερς, Μπριτ Έκλαντ, κέρδισε τις εντυπώσεις ως μυστική πράκτορας στο «Ο άνδρας με το χρυσό πιστόλι».

Ενώ μια άλλη σύζυγος, αυτή του Ρίνγκο Σταρ, διέπρεψε ως Άνια Αμάσοβα στο «Ο Κατάσκοπος που με αγάπησε». Πρόκειται φυσικά για την Μπάρμπαρα Μπαχ, κατά γενικά ομολογία μια από τις πιο σέξι Bond girls.

Άξια μνείας είναι και η Λόις Τσίλς, εξαιρετικά πειστική ως femme fatale στο «Επιχείρηση Μουνρέικερ».

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει -την εποχή που προβλήθηκε το «Για τα μάτια σου μόνο»- η επιλογή της Γαλλίδας σεξόβομβας Κάρολ Μπουκέτ για τον ρόλο της Τζούντι Χαβλοκ.

Η Σουηδέζα ηθοποιός Μόντ Άνταμς αποδείχθηκε η ιδανική για να υποδυθεί την -αγαπημένη του κοινού- Οκταπούσι.

Εξαιρετικής έμπνευση το κάστινγκ της Τάνια Ρόμπερτς, γνωστής στο ευρύ κοινό ως ένας από τους Αγγέλους του Τσάρλι, στο «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος».

Στην ίδια ταινία την παράσταση έκλεψε η Γκρέις Τζόουνς ως επαγγελματίας δολοφόνος.

Στην πρώτη ταινία Μποντ της δεκαετίας των 90s ( «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια) ο Πιρς Μπρόνσαν επιλέγει ως ερωμένη του την Ναταλία Σιμόνοβα την οποία υποδύεται η Πολωνέζα Ισαμπέλα Σκορούπκο.

Πολύ πριν την γνωρίσουμε ως απελπισμένη νοικοκυρά, η Τέρι Χάτσερ διέπρεπε ως κορίτσι του Μποντ στο «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει».

Με διαφορά η πιο άσχετη επιλογή πρωταγωνίστριας ήταν αυτή της Ντενίζ Ρίτσαρντς στον ρόλο πυρηνικού φυσικού (ονόματι Δρ. Κρίστμας Τζόουνς) στο «Ο Κόσμος δεν είναι αρκετός».

Ευτυχώς που δίπλα της, στην ίδια ταινία, ήταν η εκπληκτική Σόφι Μαρσό για να μας φύγει αυτή η άσχημη αίσθηση Αμερικανιάς από το στόμα.

Όσον αφορά την μεγαλειώδη εμφάνιση της Χάλι Μπέρι στο «Πέθανε άλλη μέρα», δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Πέρα από το ότι είναι η μοναδική που στέκεται στο ύψος της Ούρσουλα Άντρες.

Ατμοσφαιρικά σέξι ήταν κατά γενική ομολογία η Εύα Γκριν που ξεχώρισε ως η Βέσπερ Λιντ στο Casino Royale.

Τέλος εξίσου καλές επιλογές ήταν το δίδυμο των ηθοποιών που εμφανίστηκαν δίπλα στον Ντάνιελ Κρέγκ στο Quantum of Solace. Ξεκινώντας από την βρετανίδα Τζέμα Άντερτον.

Και συνεχίζοντας με την Ουκρανή σουπερμόντελ Όλγα Κιριλένκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ