Ένα εκατομμύριο δολάρια θα δώσει ο Μέρντοχ στους πληγέντες του κυκλώνα Σάντι - iefimerida.gr

Ένα εκατομμύριο δολάρια θα δώσει ο Μέρντοχ στους πληγέντες του κυκλώνα Σάντι

Ένα εκατομμύριο δολάρια θα δώσει ο Μέρντοχ στους πληγέντες του κυκλώνα Σάντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και διευθύνων Σύμβουλος της News Corporation Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ότι θαπροσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια στα θύματα του κυκλώνα Σάντι και κάλεσε μέσω twitter και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Η News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο» έγραψε ο Μέρντοχ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Βοήθεια πρόσφερε επίσης στις ΗΠΑ και ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης του Πακιστάν Λασκάρ-ι-Τάιμπα, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008. Ωστόσο η Ουάσινγκτον αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε «τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας»

Επίσης για τα θύματα του κυκλώνα ευαισθητοποιήθηκε και ο πρίγκιπας Χαακόν της Νορβηγίας, ο οποίος απηύθυνε από το Πορτ-ο-Πρενς έκκληση στους διεθνείς εταίρους και στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη να βοηθήσουν την Αϊτή να ορθοποδήσει.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τρομακτικό. Πολλές οικογένειες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα. Ελπίζω οι εταίροι της Αϊτής και ο ΟΗΕ να βοηθήσουν τη χώρα» τόνισε ο 39χρονος πρίγκιπας που είναι πρέσβης καλής θέλησης του Προγράμματος για την Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ