Σήμερα η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Σήμερα η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Σήμερα η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ευελπίδων θα συνεχιστεί η συνέχεια της υπόθεσης με τη δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αφού θα δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, λόγω της δημοσιοποίησης στοιχείων της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό του HOTDOC.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου θα επικαλεστεί απόφαση που έλαβε το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο το 2009 και έκρινε νόμιμη την αγορά λίστας με καταθέσεις Γερμανών πολιτών. Μάλιστα το γερμανικό κράτος πλήρωσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσει, ενώ αξιοποίησε τα ονόματα και πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στα σπίτια των φερόμενων καταθετών.

Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο δεν έκρινε τότε παράνομη την κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης για να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει τη λίστα αφού το συμφέρον του κράτους είναι υπέρτερο από την προστασία των πολιτικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται πως δικηγόρους του Κώστα Βαξεβάνη είναι και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο εκδότης του HOTDOC ανάρτησε σήμερα στο λογαριασμό του twitter: «Η Δίκη θα γίνει στο κτίριο 2 στην Ευελπίδων. Σύμφωνα με τα ξένα Μ.Μ.Ε, δικάζεται η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Σήμερα η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ