Κατασχέθηκαν αρκούδες ζωολογικού κήπου στη Ρουμανία - iefimerida.gr

Κατασχέθηκαν αρκούδες ζωολογικού κήπου στη Ρουμανία

Κατασχέθηκαν αρκούδες ζωολογικού κήπου στη Ρουμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης στο ζωολογικό κήπο Onesti zoo της Ανατολικής Ρουμανίας, οδήγησαν την εταιρία προστασίας ζώων να προχωρήσει σε κατάσχεσή τους προκειμένου να τις μεταφέρει σε ένα πιο ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν δυο καφέ αρκούδες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο αρκούδων στην περιοχή Ζαρνέστι, 150 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Βίκτορ Γουάτκινς, σύμβουλος άγριας ζωής στην Παγκόσμια Εταιρεία για την Προστασία των Ζώων μιλάει σοκαρισμένος για το θέαμα που αντίκρισε στο Onesti zoo: «Οι αρκούδες ζούσαν σε μικρά τσιμεντένια κλουβιά. Σύντομα θα απελευθερωθούν σε μια πολύ όμορφη δασική περιοχή. Αυτή είναι τεράστια διαφορά για τα ζώα»

Το καταφύγιο στο Ζαρνέστι φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 67 αρκούδες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους διασώθηκαν από ετοιμόρροπους ζωολογικούς κήπους, ξενοδοχεία και εστιατόρια, όπου κρατούνταν σε μικροσκοπικά κλουβιά για να διασκεδάζουν τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ