Σπάει ταμεία το Skyfall - Ήταν η τρίτη πιο επικερδής πρεμιέρα της Μεγάλης Βρετανίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάει ταμεία το Skyfall - Ήταν η τρίτη πιο επικερδής πρεμιέρα της Μεγάλης Βρετανίας [εικόνες]

Πρεμιέρα για το Skyfall στο Λονδίνο με φαντασμαγορική εκδήλωση [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα για το Skyfall, την 23η ταινία του αγαπημένου πράκτορα 007 έγινε στο Λονδίνο στις 26 Οκτωβρίου, συμπίπτοντας με την 50η επέτειο της σειράς Τζέιμς Μπόντ, αφού την ίδια μέρα το 1962 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Εναντίον Δόκτωρ Νο». Η πρεμιέρα αυτή, θεωρήθηκε η πιο επικερδής πρεμιέρα για το 2012 και η τρίτη καλύτερη πρεμιέρα όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή σε συνολικά 587 αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Στην Ελλάδα η πρεμιέρα θα γίνει την 1η Νοεμβρίου, ενώ στις ΗΠΑ στις 9 Νοεμβρίου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου και στη λαμπερή γιορτή που συνέπεσε με την επέτειο των 50 ετών παρουσίας του 007 στο πανί, συμμετείχαν όλοι οι συντελεστές της ταινίας ενώ δεν έλειψαν και οι βασιλικές παρουσίες.

Η πρεμιέρα ήρθε τρίτη σε εισπράξεις, συγκεντρώνοντας 20,1 εκατομμύρια λίρες, νούμερο σημαντικό το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ εισπράξεων που σημείωσε πέρυσι το δεύτερο μέρος της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» (23 εκατομμύρια λίρες), αλλά ούτε και τις εισπράξεις του Toy Story 3 το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του (21,2 εκατομμύρια λίρες).

Στο Skyfall, έρχονται στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν της Μ με αποτέλεσμα να δοκιμαστεί η αφοσίωση και η πίστη του Τζειμς Μποντ σε εκείνη. Μετά από μια καταστροφική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Μποντ αγνοείται και θεωρείται νεκρός. Όλες οι ταυτότητες κάθε ενεργού μυστικού πράκτορα της MI6 διαρρέουν στο ίντερνετ και η Μ δέχεται επιθεώρηση από την κυβέρνηση για το πως χειρίστηκε την κατάσταση. Όταν η ίδια η υπηρεσία δέχεται επίθεση, η ξαφνική επανεμφάνιση του Μποντ δίνει στην Μ το πρόσχημα που χρειάζεται για να βρει έναν επίκνδυνο κακοποιό με τον οποίο σχετίζεται προσωπικά και ο Μποντ όμως τον καταδιώκει από το Λονδίνο μέχρι τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, προσπαθώντας να εξολοθρεύσει την απειλή, παρά το όποιο κόστος, ωστόσο οι αποκαλύψεις θα κλονίσουν σημαντικά τη σχέση του με την Μ. Στο Skyfall επιστρέφει επίσης και ο Q, ο οποίος απουσίαζε στις προηγούμενες δύο ταινίες της σειράς, Casino Royale και Quantum of Solace.

Η παραγωγή του Skyfall είχε σταματήσει το 2010 εξαιτίας της χρεοκοπίας της MGM, ωστόσο η παραγωγή ξανάρχισε στα τέλη του 2011. Από τότε η MGM και η Sony Pictures ανακοίνωσαν ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα είναι η 26η Οκτωβρίου 2012, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία κυκλοφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών,ενώ οι περιπέτειες του Ντάνιελ Κραίγκ ως Τζέιμς Μπόντ θα συνεχιστούν, αφού έχει υπογράψει συμβόλαιο για την συμμετοχή του σε δύο ακόμα ταινίες.

Σπάει ταμεία το Skyfall - Ήταν η τρίτη πιο επικερδής πρεμιέρα της Μεγάλης Βρετανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σπάει ταμεία το Skyfall - Ήταν η τρίτη πιο επικερδής πρεμιέρα της Μεγάλης Βρετανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σπάει ταμεία το Skyfall - Ήταν η τρίτη πιο επικερδής πρεμιέρα της Μεγάλης Βρετανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ