Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών: Το 2011 ετοιμαζόμασταν για ένα ενδεχόμενο Grexit - iefimerida.gr

Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών: Το 2011 ετοιμαζόμασταν για ένα ενδεχόμενο Grexit

Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών: Το 2011 ετοιμαζόμαστον για ένα ενδεχόεμενο Gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποκάλυψη ότι οι γαλλικές αρχές εργάζονταν στα τέλη του 2011 πάνω στο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και της διάλυσης της Ευρωζώνης έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουάν Μπαρουέν.

Σε αποσπάσματα βιβλίου που δημοσιεύει η Express ο κ. Μπαρουέν τονίζει πως «οι γαλλικές αρχές εργάζονταν στα τέλη του 2011 πάνω στο σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και της διάλυσης της Ευρωζώνης».

Ο γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει συγκεκριμένα πως το Νοέμβριο του 2011 κάλεσε σε συνάντηση τρία άτομα της εμπιστοσύνης του, σε μια off the record συζήτηση, χωρίς ίχνη. «Όλοι γνωρίζουν ότι και μόνο το θέμα της συνάντησης, αν διέρρεε, θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες» σημείωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν, προσθέτοντας πως είχε δώσει στην εν λόγω συνάντηση το όνομα «Μαύρος Κύκνος».

«Ζήτησα από τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι να εργαστούν πάνω σε δύο πράγματα: το κόστος για τη Γαλλία ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις πιθανές ζημιές, αφενός στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου στο σύνολο της Ευρωζώνης», προσθέτει ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ