Χάνες Σβόμποντα: Η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα να είναι «οικονομική» αλλά και «ψυχολογική» - iefimerida.gr

Χάνες Σβόμποντα: Η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα να είναι «οικονομική» αλλά και «ψυχολογική»

Χάνες Σβόμποντα: Η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα να είναι «οικονομική» αλλά και «ψυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεδομένη θεωρεί την ανάγκη παροχής ένα τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, διατυπώνοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για μια νέα διαγραφή ελληνικού χρέους.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δήλωσε πως δεν είναι ρεαλιστικό να ζητά κανείς να αλλάξει ολοκληρωτικά η Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες και ζήτησε να προσεχθούν ιδιαίτερα οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική αγορά εργασίας καθώς αν κινηθούν σε μια σκληρή κατεύθυνση, δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά κυρίως θα προκαλέσουν μια νέα κοινωνική αντίσταση.

Επίσης, ο Σβόμποντα εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε μα νέα ενδεχόμενη διαγραφή μέρος του ελληνικού χρέους, προκρίνοντας την εξέταση εναλλακτική επιλογών ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «σημαντική» την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντίθετες ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε η τρόικα.

Συγχρόνως, εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη συζητούμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές επιλογές και να μην υπάρξει ακόμη προσφυγή στην κατεύθυνση δημόσιας διαγραφής χρέους, ενώ ως προς την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις ανέφερε πως υπήρξαν σημαντικές, αλλά σίγουρα όχι στο μέτρο των ψευδαισθήσεων που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Τέλος, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στην Ευρωβούλη προειδοποίησε ότι η Ελλάδα απειλείται κι από τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς, ζητώντας η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα να είναι «ψυχολογική και οικονομική», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να παρθεί ο άνεμος από τα πανιά των ακροδεξιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ