ΣΥΡΙΖΑ: Διαπιστώσαμε ότι συμφωνούμε σε πολλά με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπιστώσαμε ότι συμφωνούμε σε πολλά με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνούμε σε πολλά με τους Ευρωπαϊους Σοσιαλιστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε μάλιστα «ευρεία σύνθεση απόψεων» μεταξύ των δυο πλευρών.

Σε μια εποχή που πληθαίνουν τα σχόλια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται προς το χώρο της Κεντροαριστεράς αντικαθιστώντας το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του κ.Τσίπρα, συναντήθηκαν με τον Χάνες Σβόμποντα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε κοινή παραδοχή μεταξύ των δυο πλευρών ότι η τρόικα τηρεί μια εμμονική νεοφιλελεύθερη γραμμή η οποίο κι ευνοεί την ανάπτυξη του ευρωσκεπτικισμού και της άκρας Δεξιάς με τον κ. Σβόμποντα να διαπιστώνει ότι το πρόγραμμα της τρόικας έχει αποτύχει στους στόχους του, οξύνοντας την ύφεση και γενικότερα την οικονομική κρίση.

Τέλος, αποφασίστηκε η ευρύτερη συνεργασία των δυο πλευρών και για θέματα που αφορούν τις κλιμακούμενες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα και τις πιθανές σχέσεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην ομάδα του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κι όχι στην ομάδα των Σοσιαλιστών του κ.Σβόμποντα στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ