Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να φάνε σάντουιτς - iefimerida.gr

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να φάνε σάντουιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ Μάικ Μπλούμπεργκ επιλέγει την τακτική του καλού πατερούλη καθώς η πόλη του βυθίζεται στο χάος.

Έξι συνεντεύξεις Τύπου έχει δώσει μέχρι τώρα ο 70χρονος Μάικ Μπλούμπεργκ προκειμένου να ενημερώσει, να προειδοποιήσει αλλά κυρίως να εμψυχώσει τους πολίτες της πόλης του. Γνωρίζει άλλωστε καλά πως η διατήρηση της αυτοπεποίθησης και της καλής ψυχολογίας είναι βασικά ζητούμενα σε περιόδους κρίσης σαν κι αυτή. Κυρίως όταν πρόκειται για τους κατοίκους της πόλης όπου, όπως έχει πει ο ίδιος «όποιος πατάει το πόδι του εδώ εξασφαλίζει αμέσως μια οντισιόν με την τύχη του»! Όταν ανέλαβε τη δημαρχία διαδεχόμενος τον Τζουλιάνι, τον δήμαρχο που διαχειρίστηκε την πτώση των Δίδυμων Πύργων, ήξερε πως βασικό του μέλημα ήταν να επουλώσει τις βαθιές πληγές που είχε δεχθεί η πεποίθηση των Αμερικανών ό,τι είναι άτρωτοι.

Χθες, προέτρεψε τους πολίτες του να μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν να μείνουν σπίτι :«καθίστε στον καναπέ, φάτε μερικά σάντουιτς, δείτε λίγη τηλεόραση». Όπως φαίνεται δεν είχε εκτιμήσει σωστά τη σαρωτική επέλαση της Σάντι που άφησε στο σκοτάδι πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους σε επτά πολιτείες και τουλάχιστον δύο εκατομμύρια στην πόλη του. Η αλήθεια είναι πως και στο παρελθόν είχε υποτιμήσει την καταστροφική μανία των καιρικών φαινομένων: τον Δεκέμβριο του 2010 προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για την επερχόμενη χιονοθύελλα «Μη φοβάστε, σας προτείνω μάλιστα να πάτε στο Μπρόντγουεϊ να απολαύσετε ένα καλό θεατρικό έργο». Το επόμενο πρωί ξύπνησαν όλοι σε μια Νέα Υόρκη με δρόμους αδιάβατους από το χιόνι. Η ζωή παρέλυσε ξανά στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ έφτασε στο ναδίρ της δημοτικότητάς του κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στη δημαρχία.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να φάνε σάντουιτς | iefimerida.gr 0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αυτή τη δύσκολη ώρα, έχει θέσει στις προτεραιότητες του την επικοινωνία. Ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για κάθε εξέλιξη κυρίως μέσω του twitter, μιλάει με τον Τύπο, είναι ο άνθρωπος στον οποίο όλοι στρέφονται για ενημέρωση. Άλλωστε τον ουσιαστικό συντονισμό των συνεργείων φαίνεται πως τον έχει αναλάβει ο κυβερνήτης Έντουαρντ Κουόμο που μοιάζει να εργάζεται κυριολεκτικά στην καρδιά του τυφώνα. Όσο ο Μπλούμπεργκ επιστρατεύει το χιούμορ και τη στωικότητά του, τόσο ο Κουόμο επιστρατεύει το πάθος και τη μαχητικότητα – με το βλέμμα στραμμένο βέβαια στη διεκδίκηση της δημαρχίας στην επόμενη αναμέτρηση.

Αυτοδημιούργητος, άκρως επικοινωνιακός, ο Μάικ Μπλούμπεργκ είναι άνθρωπος που πάλεψε προκειμένου να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία και να μπορέσει να διεκδικήσει και τρίτη δημαρχία στη Νέα Υόρκη. Και φυσικά τα κατάφερε. Ασύλληπτα πλούσιος – σύμφωνα με το Forbes η αξία του ξεπερνάει τα 25 δισ δολάρια και είναι ο δέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά επιλέγει το προφίλ του δημάρχου της διπλανής πόρτας... Πηγαίνει στο δημαρχείο με το μετρό, είναι ο πρώτος που σπεύδει να κάνει τα εποχικά εμβόλια κάθε φθινόπωρο στέλνοντας μήνυμα προς όλους να θωρακίσουν την υγεία τους, συμμετέχει στην καμπάνια εναντίον της οπλοκατοχής, αλλά είναι και υπέρμαχος των γκέι γάμων. Την προηγούμενη Πέμπτη μάλιστα, μια μέρα πριν σημάνει ο συναγερμός για την έλευση της Σάντι, σε ειδική ομιλία αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη που υπάρχουν για την κοινωνία και την οικονομία από τους γάμους των ομοφυλόφιλων και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένειες. Επιπλέον ηγείται της εκστρατείας απαγόρευσης της πώλησης μεγάλου μεγέθους αναψυκτικών!

Αν και τόσο απελευθερωμένος σε θέματα όπως η κατοχή όπλων ή οι γάμοι ομοφυλόφιλων έχει κατηγορηθεί ότι είναι μισογύνης. Συγκεκριμένα, πολλές πρώην υπάλληλοί στις επιχειρήσεις του, έχουν καταγγείλει πως δέχθηκαν πιέσεις όταν έμειναν έγκυοι. Φέρεται μάλιστα να έχει πει σε μια από αυτές Kill it (σκότωσέ το) ή «Μάλιστα, αριθμός 16» αναφερόμενος στο γεγονός ότι ήταν η 16η γυναίκα που έμενε έγκυος... Πάντως όταν τον ρωτάνε, λέει πως όνειρό του είναι να συνδέσει το όνομά του με την επανάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πόλη του. Προς το παρόν όλα δείχνουν πως το όνομά του θα συνδεθεί με τον ενημερωτικό κολοσσό που δημιούργησε αλλά και με το πέρασμα της Σάντι από τη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ