Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δώσει το ΔΝΤ ούτε ένα δολάριο στον DSK - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δώσει το ΔΝΤ ούτε ένα δολάριο στον DSK

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποζημίωση των 250.000 δολαρίων που δικαιούται ο DSK μετά την παραίτησή του από το ΔΝΤ έχει γίνει κόκκινο πανί για τους Αμερικανούς, που αναζητούν νομικό παραθυράκι για να μην του δοθούν τα χρήματα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX από χθες μεταδίδει την είδηση ότι Αμερικανοί νομικοί αναζητούν τον τρόπο να αποφευχθεί να «προσγειωθεί στον γαλλικό τραπεζικό λογαριασμό του Ντομινίκ Στρος-Καν το... χρυσό αλεξίπτωτο της αποζημίωσης των 250.000 δολαρίων από το ΔΝΤ».

Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικάνων δηλώνουν ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν χρωστούν τίποτα στον DSK και δεδομένου ότι η Αμερική είναι η βασική χρηματοδότρια χώρα του ΔΝΤ, δικαιούται να αρνηθεί να καταβάλει την αποζημίωση.

Ωστόσο εκπρόσωποι της κρατικής επιτροπής διάθεσης χρημάτων στο ΔΝΤ εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν οποιασδήποτε μορφής πίεση σε θέματα που αφορούν την πληρωμή του DSK από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού ξεκαθαρίζουν πως τα χρήματα που διαχειρίζεται το ΔΝΤ προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους τόκους των δανείων των κρατών που έχουν προσφύγει σε αυτό και όχι από τις εισφορές των κρατών που το απαρτίζουν .

Το ζήτημα του Στρος Καν μονοπωλεί και την κεντρική σελίδα του σημερινού φύλλου της "New York Post" που όχι μόνο αναφέρεται στο θέμα της αποζημίωσης και στο κατά πόσο αυτή πρέπει να καταβληθεί, αλλά έχει και ένα δημοσίευμα για τη σύζυγο του Στος Καν, τη γνωστή Γαλλίδα δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, η οποία από χθες σταμάτησε να ποστάρει στο blog της, που φέρει τον τίτλο «2, 3 πράγματα που είδα στην Αμερική», το οποίο διατηρούσε και ενημέρωνε καθημερινά από το 2008. Σύμφωνα με την "Post", η Αν Σινκλέρ έκανε την τελευταία της ανάρτηση τη Δευτέρα, λέγοντας στα γαλλικά «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα...». Αξίζει να σημειωθεί ότι το blog της Αν Σινκλέρ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στη Γαλλία.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της "New York Post".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ