Ανάπηρος πολέμου δίνει «γράμμα ζωής» στον Κάρολο Παπούλια - iefimerida.gr

Ανάπηρος πολέμου δίνει «γράμμα ζωής» στον Κάρολο Παπούλια

Ανάπηρος πολέμου δίνει «γράμμα ζωής» στον Κάρολο Παπούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σημείωμα στο οποίο καταγράφονται τα βασικά αιτήματα των αναπήρων πολέμου, έβαλε στο χέρι του Καρόλου Παπούλια ο 88χρονος μαχητής της Εθνικής Αντίστασης Χαράλαμπος Πασχαλίδης, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλησίασε προς το μέρος των αναπήρων πολέμου μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», ο κ. Παπούλιας έσφιξε θερμά το χέρι του 88χρονου και υποκλίθηκε μπροστά του για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για τις μάχες και τους αγώνες που έδωσε για την ελευθερία. Τότε, ο αντιστασιακός έβαλε στο χέρι του το γράμμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Πασχαλίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Θυμάτων, Αναπήρων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Νομού Θεσσαλονίκης, ανέφερε για το περιστατικό: «Δεν ανταλλάξαμε λόγια. Σφίξαμε ο ένας το χέρι του άλλου. Με κοίταξε απευθείας στα μάτια και τότε του παρέδωσα το σημείωμα που πήρε και έβαλε στην τσέπη του».

Και πρόσθεσε: «Στο σημείωμα καταγράφονται ορισμένα βασικά αιτήματα των αναπήρων πολέμου, που έχουν να κάνουν με την αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεριμνήσει γι' αυτά και να προσπαθήσει να τα ικανοποιήσει».

Ανάπηρος πολέμου δίνει «γράμμα ζωής» στον Κάρολο Παπούλια | iefimerida.gr 0

Μεταξύ άλλων, οι υπερήλικοι και ελάχιστοι πλέον εναπομείναντες στη ζωή ανάπηροι πολέμου ζητούν από τον κ. Παπούλια να προστατέψει τα «ψαλιδισμένα» εισοδήματά τους και να αποτρέψει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των περιπτέρων, που αποτελούν γι΄αυτούς βασική πηγή εσόδων.

«Αγωνιστήκαμε για την Ελλάδα, για την ελευθερία. Μείναμε μισοί δίνοντας μάχες. Σήμερα το μόνο που ζητούμε είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια για όσο χρόνο μας απομένει. Να κλείσουμε υπερήφανοι τα μάτια μας, όπως υπερήφανοι πολεμήσαμε για την ελευθερία», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης.

Εξέφρασε μάλιστα και την απογοήτευσή του για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι ήταν προσβλητική η απόφασή του να μην σηκωθεί όρθιος όταν έκαναν παρέλαση οι ανάπηροι πολέμου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ