Διάγγελμα Ομπάμα: Δυνητικά θανάσιμος ο τυφώνας Σάντι - iefimerida.gr

Διάγγελμα Ομπάμα: Δυνητικά θανάσιμος ο τυφώνας Σάντι

Διάγγελμα Ομπάμα: Δυνητικά θανάσιμος ο τυφώνας Σάντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αμέσως μετά τη μίνι σύσκεψη που έγινε για τον τυφώνα Σάντι. Οπως τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας, το φαινόμενο είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να έχει «θανατηφόρες συνέπειες».

«Αυτή είναι μια σοβαρή καταιγίδα και θα μπορούσε να έχει δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες αν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν δράση αρκετά γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό.

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα κάλεσε επίσης τους κατοίκους περιοχών που ενδέχεται να πληγούν, να υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις στις εντολές των τοπικών αρχών, ιδίως σε ότι αφορά την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλω να απευθύνω αυτή την ώρα στους πολίτες είναι: σας παρακαλώ ακούστε τις τοπικές αρχές, όταν σας λένε να απομακρυνθείτε, θα πρέπει να απομακρυνθείτε. Χωρίς καθυστέρηση. Μην το σκέπτεστε. Μην συζητάτε τις οδηγίες που σας δίνουν», τόνισε σε δραματικό τόνο ο κ. Ομπάμα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η καταιγίδα διαταράσσει σοβαρά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, κατά την οποία ο ίδιος θα υπερασπιστεί το αξίωμά του έναντι του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι δεν ανησυχεί άμεσα για τις πιθανές συνέπειες του τυφώνα στις εκλογές.

«Η προτεραιότητα είναι να ενεργήσουμε έτσι ώστε να σωθούν ζωές», τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος ανέστειλε de facto σήμερα το πρωί τη συμμετοχή του στην εκστρατεία του για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον και να συντονίσει την αντιμετώπιση από το ομοσπονδιακό κράτος του τυφώνα.

Εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμες να παρέμβουν, προειδοποίησε όμως τους συμπατριώτες του ότι η επιστροφή στην κανονική κατάσταση (της ζωής τους) θα είναι μια διαδικασία μακράς πνοής.

Κλειστό το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Για δεύτερη συνεχή μέρα θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη το χρηματιστήριο μετοχών της Νέας Υόρκης εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι, ανέφερε σήμερα τις απογευματινές ώρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή ενήμερη σχετικά.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τους εμπλεκόμενους στις συναλλαγές φορείς.

Μάλιστα δεν έχει ακόμα ληφθεί η επίσημη απόφαση, εάν θα επαναλειτουργήσει μεθαύριο Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δείτε εδώ ζωντανά το πέρασμα της Σάντι μέσα από 4 διαφορετικές κάμερες:

http://www.livestream.com/nyc

http://www.ustream.tv/embed/2331793?v=3&wmode=direct

http://www.ustream.tv/embed/12402532?v=3&wmode=direct

http://www.ustream.tv/embed/12420672?v=3&wmode=direct

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ