Νέα έρευνα για την «ομερτά» του BBC για την παιδεραστή Τζέιμς Σάβιλ - iefimerida.gr

Νέα έρευνα για την «ομερτά» του BBC για την παιδεραστή Τζέιμς Σάβιλ

Νέα έρευνα για την «ομερτά» του BBC για την παιδεραστή Τζέιμς Σάβιλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωτερική έρευνα για το πώς λειτουργεί το εσωτερικό δίκτυο BBC, ξεκίνησε στον απόηχο των καταγγελιών πως εργαζόμενοι γνώριζαν τις παιδοφιλικές πρακτικές του δημοσιογράφου Τζίμι Σάβιλ χωρίς να τις γνωστοποιήσουν.

Της έρευνας αυτής θα ηγηθεί μια πρώην εφέτης, η Τζάνετ Σμιτ, διευκρίνισε το δίκτυο στον ιστότοπό του.

Η έρευνα αυτή θα επικεντρωθεί στις «πρακτικές και στην κουλτούρα του BBC κατά την διάρκεια των ετών που ο Τζίμι Σάβιλ εργαζόταν σε αυτό και εντεύθεν», σύμφωνα με τον οπτικοακουστικό όμιλο.

Πρόκειται επίσης να επιχειρήσει να καθορίσει «σε ποιο μέτρο το προσωπικό του BBC γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε τις παράνομες ή απρεπείς ενέργειες του Τζίμι Σάβιλ εντός των εγκαταστάσεων του BBC, ή μέσα σε χώρους όπου βρισκόταν για λογαριασμό του BBC».

Ακόμη, θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του BBC για την προστασία των παιδιών και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης του.

Μια ακόμα έρευνα για αυτό επικεντρώνεται στις κατηγορίες ότι "κόπηκε" ένα ρεπορτάζ για την υπόθεση το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ