Βουτιά στο Χρηματιστήριο προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα - iefimerida.gr

Βουτιά στο Χρηματιστήριο προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θρίλερ με τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και η αγωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οδήγησαν σήμερα το Χρηματιστήριο σε βουτιά κάτω από τις 850 μονάδες και τις τράπεζες σε απώλειες 9%.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων και ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ.
Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των MIG και Τράπεζας Πειραιώς υποχωρώντας άνω του 6% και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Eurobank, Τράπεζας Κύπρου και Alpha Bank.

Όσο παραμένουν εν ισχύ οι διαφωνίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων, η αγορά θα κινείται επιφυλακτικά, με χαμηλού όγκους, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, σύμφωνα με το capitaql.gr.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται τώρα στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφορικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 48,3 εκατ. τεμαχίων αξίας 43,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 83 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 19 ενισχύονται και 20 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ