Τσίπρας: Κάποιοι θέλουν η Δικαιοσύνη να μην ασκεί τα καθήκοντά της απερίσπαστη - iefimerida.gr

Τσίπρας: Κάποιοι θέλουν η Δικαιοσύνη να μην ασκεί τα καθήκοντά της απερίσπαστη

Ο Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκπροσώπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντήθηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για τις περικοπές των μισθών των δικαστικών, όσο και για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάποιοι θέλουν η ελληνική Δικαιοσύνη να μην ασκεί τα καθήκοντά της απερίσπαστα τόνισε εμφατικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας, παράλληλα πως, κινδυνεύει η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία του ελλήνων δικαστών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επίθεση που γίνεται, αυτήν τη στιγμή, από τη μνημονιακή κυβέρνηση, από το Μνημόνιο κι απ΄ όλους όσοι θέλουν να επιβάλουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων δικαστών, διακινδυνεύει, όχι μονάχα την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε, διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ενθαρρύνει την προσπάθεια των δικαστών «να αρθεί αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας που κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες, να επιστρέψει το περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό, βεβαίως, για να γίνει χρειάζονται σημαντικές πρωτοβουλίες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Xρειάζεται, όμως και οι ίδιοι οι δικαστές να ασκήσουν τις δυνατότητες που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα, προκειμένου να σταθούν αρωγοί στους πολίτες εκείνους όταν κινδυνεύει από πλειστηριασμούς η ίδια η περιουσία τους».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως αντί να διώκονται όσοι καλύπτουν φοροφυγάδες, διώκονται αυτοί που τους αποκαλύπτουν.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Τσίπρας, τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσει για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ