Στην κρεαταγορά τραγουδάνε όπερα - iefimerida.gr

Στην κρεαταγορά τραγουδάνε όπερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και λίγες ώρες στα social media δεν κυριαρχούν μόνο οι anonymous και η λίστα Λαγκάρντ, αλλά και μια αλλόκοτη «συνάντηση»: η Λυρική πηγαίνει στη Βαρβάκειο Αγορά για μια συναυλία έκπληξη την προσεχή Κυριακή.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησαν οι απρόσμενες έξοδοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε ολόκληρη την Αθήνα (είτε με το Λυρικό Λεωφορείο, είτε με λυρικές βραδιές), οι τραγουδιστές της Λυρικής που συμμετείχαν ήταν φοβισμένοι. Φοβόντουσαν πως θα τους γιουχάρουν, πως θα τους πετάνε γιαούρτια ή ντομάτες. Μέσα στους δρόμους της πόλης που μοιάζουν με πεδία μάχης, όπου περαστικοί και οδηγοί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια, τι αντιδράσεις θα προκαλούσε η επέλαση μιας ομάδας λυρικών τραγουδιστών;

Αυτό που ακολούθησε μετά τα πρώτα μέτρα που διήνυσε το λεωφορείο οδήγησε στη συγγραφή μιας νέας γοητευτικής αστικής ιστορίας που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Περαστικοί σταμάτησαν για να ακούσουν, χαμογέλασαν, συγκινήθηκαν, άρχισαν να παρακολουθούν το πρόγραμμα των λυρικών εξορμήσεων και να σπεύδουν κατά εκατοντάδες να τις παρακολουθήσουν, από το Σύνταγμα και την Ομόνοια ως το Παγκράτι, την πλατεία Βικτωρίας, τον Κολωνό.

Η Λυρική όμως αποφάσισε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, να δημιουργήσει νέες προκλήσεις για το αθηναϊκό κοινό. Έτσι αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ θα δώσει μια μοναδική συναυλία μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, και συγκεκριμένα στην κρεαταγορά. Ο χώρος θα φωτιστεί, μια σκηνή θα στηθεί ανάμεσα στους πάγκους των κρεάτων και περίπου 10 λυρικοί τραγουδιστές ντυμένοι με αυστηρά επίσημο κώδικα σαν να τραγουδούν σε ρεσιτάλ όπερας στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, θα ερμηνεύσουν Μποέμ, Κουρέα της Σεβίλλης, Κάρμεν, Τραβιάτα. Πρόκειται για εξαιρετικά δημοφιλή κομμάτια, γνωστά ακόμη και στους αμύητους στην όπερα που αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, οι διάσπαρτες οθόνες που υπάρχουν στο χώρο της αγοράς και το πρωί μεταδίδουν συνήθως διαφημιστικά μηνύματα, θα μεταδίδουν το βράδυ ζωντανά τη δράση πάνω στη σκηνή. Όπως όλες οι αντίστοιχε δράσεις της Λυρικής και αυτή θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία εγκαινιάζει τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τους atenistas και έχει κοινό στόχο: να δώσει ζωή στην Αθήνα που διανύει μια από τις πλέον οριακές στιγμές στην ιστορία της. Η συνάντηση των δυο μοιάζει ιδανική, αφού ο καθένας από την πλευρά του δρα με τον δικό του τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση: οι atenistas δίνουν ζωή σε εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης, οργανώνουν ξεναγήσεις γνωριμίας στην πόλη μας, βραδιές πολιτισμού όπως αυτή με το ταγκό στο Σταθμό Λαρίσης. Η Λυρική από την άλλη τιμά την καταγωγή της όπερας (που είναι απολύτως λαϊκή) και την φέρνει κοντά στον κόσμο πείθοντας τον πολίτη να μη διασχίζει απλώς την πόλη του αλλά να συμφιλιώνεται μαζί της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ