Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ στο Θέατρο Νέου Κόσμου - iefimerida.gr

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ στο Θέατρο Νέου Κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στο Θέατρο Νέου Κόσμου ο Βυσσινόκηπος του Αντόν Τσεχωφ. Η αριστουργηματικά πικρή κωμωδία του Ρώσου συγγραφέα ζωντανεύει επι σκηνής με την σύμπραξη γνωστών ηθοποιών, με ταλέντο χιούμορ και κριτική διάθεση.

Το έργο γράφτηκε το 1904, ένα χρόνο πριν από την πρώτη επανάσταση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, σε μια περίοδο που η ρώσικη κοινωνία βιώνει το τέλος μιας διεφθαρμένης εποχής. Ο Τσέχωφ θέλοντας να μιλήσει για τα συμπτώματα αυτής της καταρρέουσας κοινωνίας - αλλά και γι' αυτό που μόλις γεννιέται- γράφει συμβολικά για έναν υπέροχο βυσσινόκηπο που πρόκειται να κοπεί και να πουληθεί για να χτιστούν εξοχικές κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες αυτού του βυσσινόκηπου -που ζούσαν για χρόνια μέσα στην πολυτέλεια και την ανεμελιά, χωρίς να κάνουν τίποτα- πρέπει να αποχωριστούν το ένδοξο παρελθόν τους και θα χάσουν για πάντα τον «θαυμαστό τους κήπο» μιας και μένουν για χρόνια αδρανείς, ανίκανοι να αντιδράσουν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους!

Μέσα από την παράσταση αυτή, ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί, μιλούν για την κρίση της δικής μας εποχής και την πίστη τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Το έργο θα παίζεται από σήμερα και κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 23/4 στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου.

Θέατρο Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα)
Είσοδος από 5 Ευρώ
Ώρα: 21:15

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ