Αυτός είναι ο κυνηγός των ντοπαρισμένων αθλητών, Τζεφ Νοβίτσκι - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο κυνηγός των ντοπαρισμένων αθλητών, Τζεφ Νοβίτσκι

Αυτός είναι ο κυνηγός των ντοπαρισμένων αθλητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πράκτορας που τρέμουν αθλητές και προπονητές δεν είναι ούτε της CIA ούτε του FBI και δεν έχει καμία σχέση με τον Τζέιμς Μποντ και τον Τζεισον Μπορν. Ο Τζεφ Νοβίτσκι είναι μέλος μίας κρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και ασχολείται αποκλειστικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε θέματα διατροφής, ναρκωτικών και αναβολικών. Παρόλο που δεν έχει όπλα ή σκοτεινές πολεμικές τεχνικές αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο της αθλητικής κοινότητας.

Η εντιμότητά του και η ικανότητά του έχουν οδηγήσει, αρχικά τους συναδέλφους του και κατόπιν τα ΜΜΕ, να του προσδώσουν το παρατσούκλι «Ελιοτ Νες» από το όνομα πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειρά «Οι αδιάφθοροι» .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το΄Εθνος, ο άνθρωπος αυτός κρύβεται πίσω από την πρόσφατη καταστροφή του μύθου του Λανς Αρμστρονγκ. Ανέλαβε από την υπηρεσία του την υπόθεση σε έναν φάκελο 25 σελίδων και την έφερε επιτυχώς σε πέρας σε ένα ντοσιέ 1.000 σελίδων, εξαφανίζοντας τον Νοβίτσκι από τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ο επιβλητικός σουπερ πράκτορας, Τζεφ Νοβίτσκι είναι ψηλός, με ξυρισμένο κεφάλι, περίπου 50 χρονών και έχει ειδική ικανότητα στο ανακριτικό έργο, αφού καταφέρνει σχεδόν πάντα να παγιδεύει τους μάρτυρες ή και κατηγορούμενους. Φήμες λένε ότι έχει φοιτήσει σε απόρρητη σχολή εξέτασης-ανάκρισης μαρτύρων του στρατού των ΗΠΑ. Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Πατ Μακ Ουέιντ, τον ευχαρίστησε δημοσίως για τις θαυμάσιες υπηρεσίες του.

Ο αδιάφθορος Τζεφ Νοβίτσκι εκτός από τις αποκαλύψεις για τον Αρμστρονγκ, έχει κι άλλες τρανταχτές επιτυχίες. Όπως αναφέρει η εφημρίδα Έθνος, είναι ο άνθρωπος που έστειλε στη φυλακή την Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη του στίβου, Μάριον Τζόουνς, αυτός που αποκάλυψε το πρόγραμμα ντόπινγκ της εταιρείας BALCO του Βίκτορα Κόντε με ουσίες που δεν ανιχνεύονταν από τα μηχανήματα ελέγχου, καθώς και το ντοπάρισμα τόσο του δεύτερου συζύγου της Τζόουνς, του σπρίντερ Τιμ Μοντγκόμερι, όσο και του χρυσού Ολυμπιονίκη των 100μ. της Αθήνας το 2004, Τζάστιν Γκάτλιν.

Επίσης μετέτρεψε σε πληροφοριοδότη του τον Κερκ Ραντόμσκι, εργαζόμενο στο σωματείο μπέιζμπολ των Νιού Γιορκς Μετς, ο οποίος έδινε πληροφορίες για ντοπαρισμένους αστέρες του αθλήματος στις ΗΠΑ, ενώ με ανάλογο τρόπο έλυσε και την υπόθεση του Λανς Αρμστρονγκ. Κατάφερε να πείσει την πρώην σύζυγο του Αμερικανού ποδηλάτη να καταθέσει εναντίον του με κύριο σημείο της κατάθεσής της τη φράση «φύλαγε στο ψυγείο τις απαγορευμένες ουσίες του και τις αποκαλούσε βούτυρο...» και έπεισε τον συναθλητή του στην ίδια ποδηλατική ομάδα, Φλόιντ Λάντις, να καταθέσει στο δικαστήριο σε βάρος του Άρμστρονγκ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ