Παπανδρέου: "H Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει" - iefimerida.gr

Παπανδρέου: "H Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την "πραγματική διάθεσή" του για συναίνεση επανέλαβε λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ."Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει. Και όσο είμαι εγώ εδώ (φράση που δημιούργησε αίσθηση), τίποτα άλλο δεν με απασχολεί', είπε, αρνούμενος ότι η Ελλάδα απέτυχε και υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό του έργο ως αποτελεσματικό. Έθεσε μάλιστα το δίλημμα "είτε δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, χωρίς δεύτερη σκέψη" για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, είτε "πετάμε την ασπίδα μας, υποχωρούμε μπροστά στο πολιτικό κόστος, υιοθετούμε την πολιτική των εύκολων λόγων, εγκαταλείπουμε τις επάλξεις και περνάμε στην ιστορία ως άνθρωποι μικροί, σπιθαμιαίοι ηγέτες, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα τους στον γκρεμό".

"Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν θα έρθει εύκολα", είπε, παραθέτοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και υποστηρίζοντας πως "οι μεγάλες αλλαγές για τη χώρα αποτελούν αδήριτη εθνική ανάγκη". Ως εκ τούτου, ζήτησε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν επιβάλλεται μόνο για εθνικούς λόγους, αλλά είναι και "εφικτή στην πράξη". "Δεν μπορεί μία κυβέρνηση -με όποια πλειοψηφία- να δίνει μάχη σε όλα τα μέτωπα με τα θηρία και διεθνώς, και στις αγορές και να υπάρχει η συνεχής μικροκομματική πλαγιοκόπηση και λιθοβολισμός εντός της χώρας, μάλιστα και από κόμματα που είναι κατά τα άλλα υπεύθυνα", είπε, επαναλαμβάνοντας τα περί "κρισιμότητας της κατάστασης" και ζητώντας "συνευθύνη" και σοβαρότητα μπροστά στις θυσίες και τις προσπάθειες της χώρας "για να περάσουμε τον δύσκολο κάβο των επόμενων εβδομάδων".

Δηλώνοντας εκ νέου "ανοιχτός" σε κάθε ρεαλιστική πρόταση που θα επιτυγχάνει τους στόχους, παρέθεσε σειρά προτάσεων της ΝΔ με τις οποίες η κυβέρνηση συμφωνεί (αποκρατικοποιήσεις, περιουσιολόγιο, παραθεριστική κατοικία, ρύθμιση αυθαίρετων κτισμάτων, "εργασιακή εφεδρεία" κ.λπ). Έκανε, δε, ένα βήμα πίσω στα φορολογικά έσοδα, δηλώνοντας "έτοιμος μαζί να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις" που μειώνουν το βάρος στις επιχειρήσεις, αλλά δίνουν ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ