Νέα ηχηρή παρέμβαση Βενιζέλου - iefimerida.gr

Νέα ηχηρή παρέμβαση Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του 'περπατησιά' έχει ανοίξει εδώ και μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, και σταθερά πλέον, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, την ακολουθεί. Ακριβώς έτσι, αργά χθες το βράδυ, πήγε -μιλώντας στη Βουλή- ένα βήμα πιο πέρα από τον πρωθυπουργό, επιμένοντας στην ανάγκη όχι απλά της εθνικής συνεννόησης, αλλά της 'εθνικής συστράτευσης'. Τάχθηκε δε, κατά των εκλογών, αδυνατώντας πάντως να τις αποκλείσει...
«Σε συνθήκες πραγματικού οικονομικού πολέμου, χρειάζεται εθνική συστράτευση, ενότητα, πανστρατιά», είπε, σχολιάζοντας πως «αυτό είναι σημαντικότερο από τη συναίνεση και τη διακομματική συνεννόηση που μακάρι να αρκούσαν...». Χρησιμοποιώντας και εκείνος τον όρο 'συνευθύνη' (μετά τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ), τόνισε την ανάγκη 'εθνικής ενότητας' και ... 'πολιτειακής συμφωνίας', στέλνοντας πάντως το μήνυμα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι η συνευθύνη δε σημαίνει κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά διαρκή συνεννόηση για όλα τα θέματα στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
Συνεχίζοντας την παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στον τομέα Άμυνας και Ασφάλειας, ο κ.Βενιζέλος, έθεσε εμμέσως θέμα εθνικής κυριαρχίας. «Όταν προσφεύγεις ως χώρα σε διεθνείς οργανισμούς και στους ευρωπαίους εταίρους για να δανειστείς, πρέπει να έχεις ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε να μην μετατραπεί αυτό σε μείωση του σκληρού πυρήνα εθνικής και αμυντικής κυριαρχίας», είπε, κάνοντας λόγο για 'επικίνδυνη παρεξήγηση' σε περίπτωση που κάποιος διεθνώς λάβει 'λάθος μήνυμα'. Όσο για τη 'δημοσιονομική κυριαρχία' που έχει μειωθεί εξαιτίας του δυσθεώρητου δημοσίου χρέους της χώρας, υποστήριξε πως «αυτό αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε», χαρακτηρίζοντας ως 'μεγάλο λάθος' να πιστέψει κανείς πως το πρόβλημα λύνεται μέσα από τον 'συνήθη πολιτικό και κομματικό αντίλογο'. «Δεν είναι λύση οι εκλογές», είπε, τονίζοντας πως πρέπει να αποφευχθούν, για να συμπληρώσει πάντως με νόημα ότι «βεβαίως, στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ.Καρατζαφέρη στην οποία υποστήριξε ότι επιβάλλεται η συμμετοχή όλων. «Δεν μπορείτε μόνοι σας», είπε, «θα πάμε σε συνευθύνη, και ο καθένας ας έχει το θάρρος να επωμιστεί τις ευθύνες του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ