Σοκ - «Χωματερές» τοξικών αποβλήτων ακόμη και στoν Πειραιά! - iefimerida.gr

Σοκ - «Χωματερές» τοξικών αποβλήτων ακόμη και στoν Πειραιά!

Σοκ - «Χωματερές» τοξικών αποβλήτων ακόμη και στoν Πειραιά!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βόμβες για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει το κλιμάκιο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας τα 34 σημεία που έχει εντοπίσει μέσα σε ενάμιση χρόνο, εντός κατοικημένων περιοχών, όπου ασυνείδητοι έχουν αποθέσει όγκους τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Real planet, «τοξικά πετρελαιοειδή, σκωρίες αλουμινίου, ακόμη και απόβλητα βυρσοδεψείων» βρέθηκαν παρατημένα ακόμη και δίπλα σε πεζοδρόμια και πολυσύχναστα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών στα Καμίνια του Πειραιά, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, τη Φυλή και τον Ασπρόπυργο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι κατά τόπους αυτοδιοικήσεις δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απορρύπανσης και να απομακρύνουν το σύνολο των αποβλήτων, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες και χημικούς, είναι καρκινογόνα και εξαιρετικά καταστροφικά για το περιβάλλον, ενώ «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε από τη φύση».

Τέλος σημειώνεται πως η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής «έχει παραγγείλει ειδική μελέτη για να διαπιστώσει πόσο έχει επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας από τις δεκάδες τοξικές χωματερές...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ