Δημοψήφισμα προτείνει ο Δ. Δασκαλόπουλος - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα προτείνει ο Δ. Δασκαλόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοψήφισμα με το ερώτημα αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το βαθύτερο εθνικό διακύβευμα, γιατί αν αποτύχουμε μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς. Ένα δημοψήφισμα θα προσδώσει με τον πιο άμεσο τρόπο στην κοινωνία συνολικά τη δυνατότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο λόγος πρέπει τώρα να δοθεί στον ίδιο το λαό. Η κατάσταση δεν είναι απλώς αδιέξοδη, είναι οριακή για την ίδια την εθνική μας υπόσταση».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι μετά από έναν χρόνο, στον οποίο η χώρα διένυσε επώδυνη πορεία, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησε, ένα βήμα πριν απ' τον γκρεμό. Ο κ. Δασκαλόπουλος απέδωσε την κατάσταση αυτή στο γεγονός ότι «αντιμετωπίσαμε με το μπαμπάκι κι όχι με το νυστέρι το καρκίνωμα, που ευθύνεται για την κρίση και τη διαιώνισή της: το κραταιό πελατειακό κράτος».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η παραγωγική οικονομία «δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί αδιαμαρτύρητα κι άλλα έκτακτα χαράτσια κι άλλους φόρους κι άλλα βάρη, όταν βλέπει ότι αυτά πάνε για τη συντήρηση αυτού του κράτους των κομματικών πελατών, που καταχράται τους φόρους των πολιτών και αναδιανέμει στους εκλεκτούς του και στους επιτήδειους τον εθνικό πλούτο». Χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλο στρατηγικό λάθος» το γεγονός ότι δεν έγινε ο λαός κοινωνός όλης της αλήθειας, καθώς δεν εξηγήθηκε επαρκώς «πόσο τραγικά δύσκολη είναι η κατάσταση, πόσο επώδυνα τα μέτρα, που θα απαιτηθούν, πόσο μακρύς ο δρόμος μέχρι να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε ότι τα μέτρα επείγουν, ο χρόνος έχει τελειώσει και «αν δεν κάνουμε χωρίς άλλη χρονοτριβή αυτά που πρέπει, μας περιμένει η κόλαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ