Η Αθήνα είναι πιο φρέσκια από το Μανχάτταν, θα τα καταφέρει - iefimerida.gr

Η Αθήνα είναι πιο φρέσκια από το Μανχάτταν, θα τα καταφέρει

Rethink Athens: Η Αθήνα αλλάζει - δεν είναι μια απλή πεζοδρόμηση της Πανεπιστημί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευρύνεται η συζήτηση για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου όπως εξηγεί και ο σημαντικός Αμερικανός καθηγητής-αρχιτέκτονας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και μέλους της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Rethink Athens, Ρίτσαρντ Πλαντζ.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην Real planet, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας επισημαίνει πως το σχέδιο παρέμβασης δεν αφορά απλώς μια πεζοδρόμηση αλλά μια ευρύτερη ανάπλαση αφού η απλή πεζοδρόμηση δεν είναι πανάκεια: έχουν γίνει κι άλλες απόπειρες στο παρελθόν μετατροπής κεντρικών αρτηριών σε πεζοδρόμους χωρίς όμως να πετύχουν το στόχο τους.

Τονίζει ότι «μία πόλη χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία μόνο λειτουργία, ώστε η εμπορική δραστηριότητα να μη νεκρώσει», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται «λιγότερη κίνηση, περισσότερος χώρος για τους πεζούς, καλύτερο περιβάλλον με φυτεύσεις δέντρων, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους ανθρώπους να περνούν χρόνο στην περιοχή», προσθέτει ο Αμερικανός αρχιτέκτονας.Στο πλαίσιο αυτό το Rethink Athens σχεδιάζει τη μετατροπή του κέντρου σε χώρο ζωής και εργασίας, στοχεύοντας στην επαναδραστηριοποίηση αναπτυξιακών κινήτρων.

Ο καθηγητής, τονίζει επίσης πως "θα υπάρξει βελτίωση και των περί την Πανεπιστημίου δρόμων με φυτεύσεις. Τα δέντρα δείχνουν να αναπτύσσονται πολύ καλά στην Αθήνα - πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη! Τα περισσότερα από αυτά είναι αυτονόητα, ωστόσο προϋποθέτουν τη συναίνεση του κόσμου. Οι πολίτες πρέπει να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, να πιστέψουν ότι κάτι κινείται στην πόλη τους."

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ