Στην Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που περιλαμβάνονται στις επίμαχες «λίστες» - iefimerida.gr

Στην Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που περιλαμβάνονται στις επίμαχες «λίστες»

Στην Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που περιλαμβάνονται στις επίμαχες «λίστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για να διαβιβαστούν στην Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που βρίσκονται στην «λίστα Λαγκάρντ» καθώς και των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, έδωσε ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Όπως παρήγγειλε ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι καταστάσεις αυτές πρέπει να διαβιβαστούν στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.

Σύμφωνα με την παραγγελία πρέπει να επιλεγούν εφόσον περιλαμβάνονται, όλα τα ονόματα των πολιτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

Παράλληλα πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης θα πρέπει να διαβιβαστούν και όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων 36 τον αριθμό, οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο τα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Ο Νίκος Παντελής παρήγγειλε επίσης να ικανοποιηθεί το αίτημα του αντιπροέδρου της Βουλής καθώς «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον κ. Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ