Πολιτικό σκάνδαλο στη Γερμανία με πρωταγωνιστή αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ - iefimerida.gr

Πολιτικό σκάνδαλο στη Γερμανία με πρωταγωνιστή αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ

Πολιτικό σκάνδαλο στη Γερμανία με πρωταγωνιστή αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο σκάνδαλο και μια νέα διαμάχη έχουν ταράξει αυτές τις μέρες τα νερά της γερμανικής κοινής γνώμης. Αφορμή κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι συμβαίνει, όχι όμως με τόσο απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο.

Πολιτικός επιχείρησε να αποτρέψει την κάλυψη διάσκεψης κόμματος της αντιπολίτευσης από δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά τον Χανς Μίκαελ Στρεπ, εκπρόσωπο τύπου της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, αδελφού κόμματος της συντηρητικής παράταξης της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με συντάκτες του καναλιού ZDF, ζητώντας τους να μην καλύψουν την κομματική διάσκεψη των πολιτικών ανταγωνιστών τους του Δημοκρατικού κόμματος της Βαυαρίας.

Οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς ελέχθη κατά την τηλεφωνική επικοινωνία παραμένουν συγκεχυμένες. Ωστόσο, το ίδιο το τηλεφώνημα, καθώς και η παραίτηση του εκπροσώπου δείχνουν αν μη τι άλλο ότι ακόμη μία φορά πολιτικό πρόσωπο υπερέβη τα εσκαμμένα, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην Γερμανού Προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος αναγκάστηκε – και αυτός – να παραιτηθεί, επειδή μεταξύ άλλων είχε αποπειραθεί να αποτρέψει την κραταιή καθημερινή εφημερίδα Bild από το να δημοσιεύσει μία καθόλου κολακευτική ιστορία για το πρόσωπό του.

Το υπόλογο κόμμα ανακοίνωσε, δια στόματος του προέδρου του Χορστ Σέεχοφερ, ότι θα κάνει το παν για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τις ερχόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Deutsche Velle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ