Τα νέα Windows 8 έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά - iefimerida.gr

Τα νέα Windows 8 έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά

Τα νέα Windows 8 κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των Windows 8 στην Ελλάδα. Το νέο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα λιανικής σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro, οι οποίες θα έχουν τον νέο Internet Explorer 10, με ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive, ενώ με τα Windows 8, έρχεται και το Windows Store, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Microsoft.

Οι καταναλωτές, που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν από σήμερα και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, να «κατεβάσουν» τα Windows 8 Pro με μόνο 29,99 ευρώ.

Επίσης για τους επιχειρηματίες, η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 8 Enterprise με νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες, όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker.

Παράλληλα, έναν νέο μέλος έρχεται να προστεθεί στην ομάδα των προϊόντων της Microsoft, τα Windows RT, για tablets, τα οποία θα είναι προ-εγκατεστημένα σε νέες συσκευές.

«Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή» υπογράμμισε ο Ερνστ Γιαν Στίγκτερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. Ωστόσο, ειδικοί από τον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας επισημαίνουν ότι τα νέα Windows αποτελούν διπλή πρόκληση για την Microsoft.

Από τη μία, πρέπει να πείσει τους χρήστες των Windows να συνηθίσουν ένα τελείως διαφορετικό ηλεκτρονικό «περιβάλλον» και από την άλλη, ελπίζει να προσελκύσει πελάτες από την αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ