Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που ζητά το ΠΑΣΟΚ στο πακέτο μέτρων - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που ζητά το ΠΑΣΟΚ στο πακέτο μέτρων

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που ζητά το ΠΑΣΟΚ στο πακέτο μέτρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εάν η Τρόικα ζητά τα μέτρα σε ένα άρθρο, τότε όλα σε ένα άθρο» ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με όσα είπαν τα στελέχη της Ιπποκράτους - Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Πάρις Κουκουλόπουλος - που συμμετείχαν στη συνάντηση, στον κ. Στουρνάρα τέθηκαν βασικά δύο ζητήματα, που αφορούν τα εργασιακά και τις συντάξεις.

Για τα εργασιακά, το ΠΑΣΟΚ ζητά τη διατήρηση της επεκτασιμότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δηλαδή, αυτή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν. Αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα αφορά και το επίδομα γάμου και τις τριετίες (σημειώνεται ότι η Τρόικα απαιτεί ότι εάν μια επιχείρηση δεν έχει υπογράψει την ΕΓΣΣΕ, τότε καταργούνται τριετίες και επίδομα γάμου για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους).

Στο θέμα των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ προτείνει η μείωση των συντάξεων να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ/μήνα) κλιμακωτά. Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα, δηλαδή να διατηρηθούν τα δώρα (με το προσχέδιο του Μνημονίου, οι μειώσεις αρχίζουν από το 14% για τις κατώτατες συντάξεις, μειώνονται στο 10% για τις μεσαίες συντάξεις και αυξάνονται εκ νέου στο 17% για τις υψηλές συντάξεις, οπότε ένας χαμηλοσυνταξιούχος κάτω των 65 ετών, μπορεί να χάσει έως 30% αθροιστικά μαζί με την κατάργηση του ΕΚΑΣ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ