Μπίστης: «Δεν πρέπει να διαχωρισθούν τα εργασιακά από τα δημοσιονομικά» - iefimerida.gr

Μπίστης: «Δεν πρέπει να διαχωρισθούν τα εργασιακά από τα δημοσιονομικά»

Μπίστης: «Δεν πρέπει να διαχωρισθούν τα εργασιακά από τα δημοσιονομικά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά του διαχωρισμού των εργασιακών από τα δημοσιονομικά τάχθηκε ο Νίκος Μπίστης, σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα υπονόμευε τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Μπίστης σημείωσε πως «υπάρχει ένα πλαίσιο, το οποίο η ΔΗΜΑΡ δεν είχε ψηφίσει, αλλά εφόσον μπαίνει στην κυβέρνηση και προκειμένου να μη χαλάσει τη συνέχεια που διέπει το κράτος, δεσμεύεται σε μνημονιακές αποφάσεις».

Σημείωσε ωστόσο ότι αναφορικά με τα εργασιακά, δεν υπάρχει αναλυτική τοποθέτηση στο Μνημόνιο και η Τρόικα καλύπτεται πίσω από το επιχείρημα ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

«Αυτό μπορεί να προκύψει με πολλούς τρόπους, αλλά όχι μέσα από την εξόντωση του μισθού, των αποζημιώσεων και της σύνταξης. Επειδή όμως το θέμα είναι πολιτικό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΔΗΜΑΡ διαπραγματεύτηκε πολλά που κερδήθηκαν ή, μάλλον, που δεν χάθηκαν. Υπάρχει ένα τέλος που δεν έχει έρθει ακόμα κι ο χρόνος που μένει μπορεί να μην είναι πολύς αλλά είναι πυκνός. Οι συμβιβασμοί γίνονται στην παράταση» παρατήρησε ο κ. Μπίστης.

Παράλληλα το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ διαφώνησε με πιθανό σπάσιμο των μέτρων στα δύο - πράγμα που αποκλείεται από το Μαξίμου - και προέβλεψε πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε «αργό θάνατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ