Βασιλάκης: Η εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean είναι κίνηση επιβίωσης - iefimerida.gr

Βασιλάκης: Η εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean είναι κίνηση επιβίωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα της κρίσης και τα ελλείμματα που προκαλεί η συγκυρία στους δύο αερομεταφορείς είναι ο βασικός λόγος της επιχειρηματικής κίνησης εξαγοράς της Olympic Air από την Αegean.

Αυτό υποστήριξε με πλήθος επιχειρημάτων ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης τονίζοντας πως «Δεν ανακοινώνουμε μια περίτρανη συμφωνία που είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών, αλλά μια κίνηση αναγκαιότητας ώστε να υπάρξει ένας βιώσιμος αερομεταφορέας».

Παρά το ότι το deal τελεί υπό την αίρεση των επιτροπών ανταγωνισμού της Ελλάδας και της ΕΕ, ο κ. Βασιλάκης προανήγγειλε πως το deal θα ολοκληρωθεί σε πέντε με επτά μήνες, χωρίς να δείχνει να ανησυχεί για τις αποφάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού, αφού όπως είπε έχουν μεταφερθεί ανεπισήμως στις δύο επιτροπές ότι η κατάσταση είναι αυτή και για το λόγο αυτό πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Aegean, ως αποτέλεσμα της κρίσης της αγοράς υπήρξε φέτος πτώση 31% στις πτήσεις εσωτερικού (το 2009 μετακινήθηκαν 5,6 εκατ. επιβάτες, ενώ το 2012 μόλις 3,9 εκατ. επιβάτες) και 45% στον τζίρο (από 440 εκατ. ευρώ το 2009 σε 240 εκατ. ευρώ το 2012).

Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean σύμφωνα με την τελευταία δε θα οδηγήσει σε αυξημένους ναύλους καθώς ήδη ο μέσος ναύλος την τελευταία τριετία μειώθηκε την τελευταία τριετία κατά 25% (έπεσε κάτω από τα 50 ευρώ), παρότι το πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 35%.

Κατέληξε λέγοντας πως η στρατηγική της εταιρείας μέσα στην κρίση είναι να συνεχίζει να στηρίζει τον τουρισμό και άφησε να εννοηθεί πως στο εξής η Aegean θα ρίξει το βάρος της στις πτήσεις εξωτερικού ενώ η Olympic Air στις πτήσεις εσωτερικού.

Ο κ. Βασιλάκης υποστήριξε επίσης ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε ακριβά εισιτήρια, κάθε άλλο».

Σε ότι αφορά στο τι θα γίνει με το προσωπικό της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει σαφή εικόνα για το έαν και πόσες απολύσεις θα γίνουν . Πάντως δεδομένου ότι πρώτα θα προχωρήσει η συγχώνευση του διοικητικού κλάδου, εκεί θα γίνουν και οι πρώτες περικοπές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ