Ερχεται φόρος στα τσιγάρα και τις ανθυγιεινές τροφές - iefimerida.gr

Ερχεται φόρος στα τσιγάρα και τις ανθυγιεινές τροφές

Ερχεται φόρος για τα τσιγάρα και τις ανθυγιεινές τροφές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι καπνίζουν, αλλά και όσοι τρώνε ανθυγιεινές τροφές θα πρέπει μάλλον να αλλάξουν συνήθειες αφού αν υλοποιηθεί η πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για επιβολή φόρου σε αυτές, τότε θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Σχολή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος στα προϊόντα καπνού και στις ανθυγιεινές τροφές με λίπος και αλάτι, κάτι που γίνεται στη Δανία, η οποία υιοθέτησε πρώτη σε επίπεδο κρατών τη θέσπιση φόρου στα κορεσμένα λίπη. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα την αύξηση φόρου στα τσιγάρα και στην μπίρα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν αποφασιστεί να επιβληθεί τελικά ο φόρος τα ετήσια έσοδα που θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία θα φτάσουν ακόμη και τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ