Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο Κρήτης για 2η συνεχή χρονιά - iefimerida.gr

Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο Κρήτης για 2η συνεχή χρονιά

Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο Κρήτης για 2η συνεχή χρονιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 2η συνεχή χρονιά, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης συμπεριελήφθη στον κατάλογο με τις 21 πιο «έξυπνες» -ψηφιακά- πόλεις του κόσμου με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται μόλις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις ενώ η πόλη Oulu της Φινλανδίας μαζί με το Ηράκλειο είναι οι μόνες δυο που βρίσκονταν στην ίδια λίστα και την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, οι λόγοι που το Ηράκλειο τα κατάφερε ξανά είναι το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους δημότες, οι υποδομές ευρυζωνικότητας και η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην περιχοή.

«Δημιουργώντας νέες υποδομές και παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες , ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ