Ο σπανιότερος ιππόκαμπος του κόσμου απαθανατίστηκε για πρώτη φορά [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο σπανιότερος ιππόκαμπος του κόσμου απαθανατίστηκε για πρώτη φορά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα σπανιότερα θαλάσσια είδη, ο ιππόκαμπος της Δυτικής Αφρικής ιππόκαμπος εντοπίστηκε και κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο φυσικό του περιβάλλον στις 11 Οκτωβρίου.

Επίσης γνωστός με την ονομασία Hippocampus algiricus, το είδος αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και γι' αυτό είναι και τόσο σπάνιο. Προτιμά τα ζεστά τροπικά νερά, ενώ είναι αρκετά«ντροπαλό» αφού κρύβεται μέσα σε φύκια, υφάλους και κοράλια προκειμένου να προστατευτεί, αλλά και να μην είναι ορατό από τους θηρευτές του.

Το είδος απειλείται με εξαφάνιση, αφού το συγκεκριμένο ζωάκι χρησιμοποιείται ευρέως στην Κινέζικη ιατρική ξεκληρίζοντας κυριολεκτικά το είδος.

Οι ερευνητές ελπίζουν μετά την πρόσφατη κινηματογράφησή του, να μάθουν περισσότερα σχετικά με το είδος προκειμένου να μπορέσουν να το διαφυλάξουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ