Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγείται το golden boy της Goldman Sachs - iefimerida.gr

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγείται το golden boy της Goldman Sachs

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγείται το golden boy της Goldman Sachs
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμο ύψους 5 εκατ. δολαρίων καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ ο Ρατζάτ Γκούτπα, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs για την παράνομη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών του τραπεζικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκούτπα διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες που είχε στη διάθεση του ως μέλος της Διοίκησης της Goldman Sachs στον πρώην εκατομμυριούχο επικεφαλής hedge fund Ρατζ Ρατζαράτναμ ο οποίος έχει επίσης καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκισης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, στο δικαστήριο κατατέθηκε ηχητικό υλικό από το οποίο προέκυπτε ότι ο Γκούτπα αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επενδυτική συμμετοχή του Γόουρεν Μπάφετ στη Goldman Sachs, τηλεφώνησε στον Ρατζαράτναμ ο οποίος αμέσως αγόρασε μετοχές του τραπεζικού κολοσσού ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, εξασφαλίζοντας άμεσο κέρδος 1 εκατομμυρίου δολαρίου. Το συνολικό κέρδος που εξασφάλισε ο Γκούτπα στον Ρατζαράτναμ υπολογίζεται στα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Κάπως έτσι, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστέρες της Wall Street των τελευταίων ετών καθώς στο βιογραφικό του Ρατζάτ Γκούτπα μπορεί κανείς να εντοπίσει τη συμμετοχή του σε μερικές από τις πλέον σημαντικές εταιρείες του πλανήτη όπως η McKinsey & Co , η Procter & Gamble Co και η American Airlines.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ