Στουρνάρας : Ο Βενιζέλος είναι ανεκδιήγητος και... - iefimerida.gr

Στουρνάρας : Ο Βενιζέλος είναι ανεκδιήγητος και...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χαρακώματα μεταξύ Στουρνάρα-Βενιζέλου βαθαίνουν καθημερινά, τείνουν να γίνουν άβυσσος. Τελευταίο επεισόδιο στον μεταξύ τους πόλεμο αυτό το χαρτί της γερμανικής κυβέρνησης για τον ειδικό λογαριασμό όπου επί δύο ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Στουρνάρας είναι ψεύτης... Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Πρόκειται για ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έλεγε ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ πρέπει να δεσμευτεί σε κλειστό λογαριασμό στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (στη Γερμανία, σημειώνω) και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα δάνεια της Ελλάδας ή κατά το δοκούν των δανειστών και για μισθούς-συντάξεις.

Βγήκε λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξαφνικά, μετά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και δήλωσε «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει προτεκτοράτο». Ψάχτηκαν οι δημοσιογράφοι τι εννοούσε με τους επαναστατικούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί κανείς δεν είχε μιλήσει ως εκείνη τη στιγμή από την κυβέρνηση για ειδικό λογαριασμό.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε λοιπόν -κρυφά από τον κ. Στουρνάρα- μια φωτοτυπία επιστολής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών όπου αποδεικνυόταν ότι πράγματι υπήρχε γερμανική απαίτηση για ειδικό λογαριασμό.

Μόλις έγινε η διαρροή έσπευσε ο Γιάννης Στουρνάρας να δηλώσει ότι η κυβέρνηση απέρριψε το γερμανικό αίτημα, τελεία και παύλα. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε κάθε σκέψη για ειδικό λογαριασμό και «προτεκτοράτα».

Ο κ. Βενιζέλος δεν έμεινε εκεί. Με διαρροή από την Ιπποκράτους άφηνε βαριές αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα, υποννοώντας ότι είναι ψεύτης, ότι το έγγραφο το κατέθεσε ο ίδιος στη σύσκεψη των αρχηγών κλπ.

Αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών έβγαζε χθες καπνούς από τα αυτιά. Μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι το έγγραφο είναι άνευ σημασίας, ότι ακόμη και η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ το απέρριψε. Μίλησε, μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εκανε κανονικό σόου μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ του είχα εξηγήσει ότι δεν ισχύει το έγγραφο. Είναι ανεκδιήγητος!» έλεγε ο κ. Στουρνάρας (και άλλα απαξιωτικά επίθετα) όπως αναφέρουν τα Νέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ