Box Office: Κουρσέψαν τα ταμεία οι Πειρατές - iefimerida.gr

Box Office: Κουρσέψαν τα ταμεία οι Πειρατές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκαναν καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς, καλύτερο άνοιγμα καριέρας της εταιρείας διανομής τους, καλύτερο άνοιγμα 3D ταινίας ever, κι έκοψαν το 80% των εισιτηρίων του τετραημέρου, όμως οι νέοι Πειρατές της Καραϊβικής βγήκαν και πάλι λίγοι σε σχέση με το παρελθόν τους.

Δεν χρειαζόταν να κάνεις και τίποτα περισσότερο απ' το να ανοίξεις το πρόγραμμα των κινηματογράφων την περασμένη Πέμπτη, για να καταλάβεις ποιος τίτλος θα έβγαινε στην κορυφή των εισπράξεων τη Δευτέρα, αφού οι Πειρατές της Καραϊβικής όχι μόνο έκαναν ρεσάλτο σε 120 ολόκληρες οθόνες, αλλά δεν παιζόταν και τίποτ' άλλο σχεδόν τριγύρω τους. Παρ' όλα αυτά, με πολύ καλή συσπείρωση στις αίθουσές τους, οι Πειρατές έκαναν το μεγαλύτερο άνοιγμα που έχει γίνει ποτέ για 3D, και το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς για ταινία φυσικά, μαζεύοντας 153,5 χιλ εισιτήρια, νούμερο κατά πολύ μεγαλύτερο απ' τα 99,2 χιλ του The Tourist, που κρατούσε μέχρι τώρα την καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

Το άνοιγμα των Πειρατών ήταν αρκετό για να τους βάλει και στο top 10 των εισπρακτικότερων τίτλων της χρονιάς, και δεδομένης της αναιμικότητας των από πάνω του, στο κλείσιμο του δεκαημέρου πιθανότατα θα φτάσει πιο ψηλά κι απ' την πεντάδα. Σε σχέση με προηγούμενες επιδόσεις της σειράς πάντως, ετούτο το μπαρκάρισμα του Captain Jack στην Αμερική δεν έκανε παρά το τρίτο καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του franchise, πάνω μονάχα απ' την πρώτη-πρώτη ταινία, που είχε ανοίξει στα $46 μύρια, ενώ κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην Ελλάδα. Το Dead Man's Chest είχε κόψει 220 χιλ εισιτήρια με το καλησπέρα σας, σημειώνοντας το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών μέχρι τότε, ενώ κατάτι λιγότερα είχε μαζέψει και το At World's End. Ωστόσο, το On Stranger Tides ανέβασε ξανά τα ταμεία πάνω απ' τα 220 χιλ συνολικά, μαζεύοντας το 70% των εισιτηρίων της εβδομάδας μόνο του, ενώ πρακτικά μονοπώλησε τα ταμεία του τετραημέρου, μαζεύοντας το 84% των εισιτηρίων που κόπηκαν. Κάπως έτσι, η Feelgood που τους διανέμει έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα της καριέρας της, με δεύτερο καλύτερο το Tangled, που είχε μαζέψει με 99 χιλ σε 97 αίθουσες στις αρχές της χρονιάς, αν θυμάσαι.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ