ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εργασιακών αλλαγών - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εργασιακών αλλαγών

ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εργασιακών αλλαγών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις νέες εξελίξεις στα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι μεταβολές δεν είναι μια αποδεκτή βάση συζήτησης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τους χειρισμούς του και για την αναφορά του ότι «το πακέτο έχει κλείσει».

Σύμφωνα με το tovima.gr το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι για αυτούς παραμένει κρίσιμο να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο ορισμός από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού.

Οσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα οι ίδιοι κύκλοι τις χαρακτηρίζουν ως βεβιασμένες κινήσεις, αφού από την Αγίου Κωνσταντίνου επιθυμούν να φθάσει η υπόθεση για τα εργασιακά σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι να απεμπλακεί το ζήτημα των εργασιακών από το απαιτούμενο πακέτο μέτρων για τη δόση των 31,5 δισ. Ευρώ.

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΔΗΜΑΡ Σάκης Παπαθανασίου μιλώντα στο Βήμα τόνισε πως στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν «θεωρούμε βάση για συζήτηση αυτές τις αλλαγές που επήλθαν. Εμείς διαφωνούμε . Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις συζητήσεις. Ζητάμε την απόσυρση των εργασιακών και να μη συνδεθούν με τα άλλα μέτρα που θα ψηφισθούν και με τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό στην Ευρώπη για διαπραγμάτευση. Και η κυβέρνηση πρέπει να το χρησιμοποιήσει».

Επιπλέον, είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να θεωρηθεί ότι η άρνησή της στην ψήφιση των εργασιακών ενέχει «μικροκομματική διάσταση» και ότι προς αποφυγή του πολιτικού κόστους ελίσσεται για να βρεθεί δίοδος ώστε να μην πάρει επάνω της το «αντεργατικό στίγμα».

Γι αυτό, προβάλλει ως προτεραιότητά της «να σωθούν τα εργασιακά δικαιώματα» και σε δεύτερο πλάνο ζητά, αν έρθουν προς ψήφιση εργασιακές μεταβολές με τις οποίες διαφωνεί, αυτές να καατεθούν στη Βουλή ξεχωριστά από το πακέτο μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει στις 18:00, της Τετάρτης στη Βουλή ενώ θα είναι «κλειστή» για τον Τύπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ