ΝΔ: Οι λαϊκιστές και οι μηδενιστές αποσιωπούν ότι η Ελλάδα αλλάζει

Την εκτίμηση της ότι «Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει» κοινοποιεί η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση της στην οποία καταγράφει τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ελληνική οικονομική κρίση.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη αποτέλεσε την κεντρική προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ενώ ο στόχος αλλαγής του κλίματος και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας έχει ήδη επιτευχθεί.

Στηλιτεύοντας όσους με τη στάση τους επιχειρούν να υποτιμήσουν ή και να αποσιωπήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις τους οποίους και χαρακτηρίζει «μηδενιστές» και φορείς ανέξοδου λαϊκισμού, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί επιστέγασμα της προσπάθειας των τελευταίων μηνών την επίσημη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα η οποία κι ενίσχυσε τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην ίδια ανακοίνωση, παρατίθεται πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η οποία χαρακτηρίζει «αξιόπιστη» κι «αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις» τη νέα κυβέρνηση που αναδείχθηκε από τις εκλογές του καλοκαιριού. Αναφορά γίνεται και σε δήλωση μέλους της Task Force ο οποίος πρόσφατα σε διεθνές συνέδριο ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια διαφανής ροή πληροφοριών από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, ως χειροπιαστή απόδειξη της σωστής πορείας της χώρας παρουσιάζεται η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα όπως αυτή προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην οποία η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη 78η θέση μεταξύ 185 χωρών.

Τέλος, σύμφωνα με την Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, η κατάσταση μπορεί να μην είναι εύκολη και οι θυσίες για τον ελληνικό λαό να είναι πράγματι επώδυνες αλλά πλέον διαπιστώνεται ότι με το σχέδιο και τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ