ΝΔ: Οι λαϊκιστές και οι μηδενιστές αποσιωπούν ότι η Ελλάδα αλλάζει - iefimerida.gr

ΝΔ: Οι λαϊκιστές και οι μηδενιστές αποσιωπούν ότι η Ελλάδα αλλάζει

Νέα Δημοκρατίας: Οι λαϊκιστές και οι μηδενιστές αποσιωπούν ότι η Ελλάδα αλλάζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση της ότι «Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει» κοινοποιεί η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση της στην οποία καταγράφει τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ελληνική οικονομική κρίση.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη αποτέλεσε την κεντρική προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ενώ ο στόχος αλλαγής του κλίματος και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας έχει ήδη επιτευχθεί.

Στηλιτεύοντας όσους με τη στάση τους επιχειρούν να υποτιμήσουν ή και να αποσιωπήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις τους οποίους και χαρακτηρίζει «μηδενιστές» και φορείς ανέξοδου λαϊκισμού, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί επιστέγασμα της προσπάθειας των τελευταίων μηνών την επίσημη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα η οποία κι ενίσχυσε τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην ίδια ανακοίνωση, παρατίθεται πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η οποία χαρακτηρίζει «αξιόπιστη» κι «αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις» τη νέα κυβέρνηση που αναδείχθηκε από τις εκλογές του καλοκαιριού. Αναφορά γίνεται και σε δήλωση μέλους της Task Force ο οποίος πρόσφατα σε διεθνές συνέδριο ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια διαφανής ροή πληροφοριών από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, ως χειροπιαστή απόδειξη της σωστής πορείας της χώρας παρουσιάζεται η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα όπως αυτή προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην οποία η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη 78η θέση μεταξύ 185 χωρών.

Τέλος, σύμφωνα με την Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, η κατάσταση μπορεί να μην είναι εύκολη και οι θυσίες για τον ελληνικό λαό να είναι πράγματι επώδυνες αλλά πλέον διαπιστώνεται ότι με το σχέδιο και τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ