Άσμουσεν: Δεν υπάρχει συμφωνία για επιμήκυνση- Αν γίνει, τα λεφτά δεν θα δοθούν από την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Άσμουσεν: Δεν υπάρχει συμφωνία για επιμήκυνση- Αν γίνει, τα λεφτά δεν θα δοθούν από την ΕΚΤ

Άσμουσεν: Δεν υπάρχει συμφωνία για επιμήκυνση- Αν γίνει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία συμφωνία για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με τον Γιέργκ Άσμουσεν, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της γερμανικής Budensbank.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση παροχής διετούς παράτασης στην Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, αν και στις αναφορές της Τρόικα καταγράφεται πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο Άσμουσεν υποστήριξε ότι δεν διαπιστώνεται μέχρι στιγμής οριστική συμφωνία της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι οι πιθανές νέες ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας θα καλυφθούν από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης κι όχι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ουσιαστικά, οποιαδήποτε νέα απόφαση στήριξης της Ελλάδας θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και πιθανότατα θα χρειαστεί να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών,μια διαδικασία που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί επίπονη για την ευρωπαϊκή συνοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ