iPad mini: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καινούριο tablet - iefimerida.gr

iPad mini: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καινούριο tablet

iPad mini: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καινούριο tablet
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αpple ανακοίνωσε το νέο της tablet iPad mini σε εκδήλωσή της χθες, Τρίτη, στο Σαν Χοσέ. Το tablet έχει οθόνη 7,85 ίντσών, δίνοντας λίγο περισσότερο χώρο από τις 7 ιντσών οθόνες των ανταγωνιστών της.

Το μίνι iPad έχει 7,2 χιλιοστά πάχος και ζυγίζει 308 γραμμάρια, δηλαδή 53% ελαφρύτερο από το iPad. Η 7,85 ιντσών οθόνη του, είναι κατά 35% μεγαλύτερη από τα tablets της Android όπως το Nexus 7 ή Kindle Fire HD, αλλά με χαμηλότερη ανάλυση. Μέσα του κρύβει έναν επεξεργαστή Α5, το ίδιο σύστημα- ακριβώς που χρησιμοποιείται στο iPhone 4S και το iPad 2, και ένα 802.11ab/g/n Wi-Fi. Διαθέτει επίσης κάμερα HD στο μπροστινό μέρος, και άλλη μία των 5-megapixel στο πίσω μέρος.

Το μοντέλο έχει πλάτη από αλουμίνιο, 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διατίθεται σε μαύρο και άσπρο, ακριβώς όπως και το iPad.

Εκτός από το iPad mini, η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα iPad tablet τέταρτης γενιάςδισκίο με ένα νέο επεξεργαστή A6X που έχει τα διπλάσια γραφικά και τις επιδόσεις της CPU, σύμφωνα με τον Κουκ.

Το iPad mini ξεκινάει από 329 δολάρια για τα 16GB, πολύ περισσότερα από ό,τι το Nexus 7 των 199 δολαρίων και το Kindle Fire HD, ενώ φτάνει τα 659 δολάρια για την έκδοση 64GB. Οι εκδόσεις Wi-Fi θα βγουν στις 2 Νοεμβρίου, ενώ εκείνες με τηλεφωνική δυνατότητα θα βγουν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης μια νέα έκδοση του iBooks Author, το εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εγχειρίδια και να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές. Η Apple σημείωσε ότι λόγω του iPad, τα iBooks έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο Κούκ σημείωσε ότι το 80% των σχολικών εγχειριδίων των ΗΠΑ είναι πλέον διαθέσιμο στο iBookstore. Με το νέο iPad mini, η Apple μπορεί να στοχεύει σε μία ώθησή της από τον τομέα της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ