Βουλευτές ΝΔ: Η Σκοπούλη υποβαθμίζει τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ - iefimerida.gr

Βουλευτές ΝΔ: Η Σκοπούλη υποβαθμίζει τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Βουλευτές ΝΔ: Οι επιλογές της Σκοπούλη υποβαθμίζουν τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή έφτασε το θέμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των οροθετικών χρηστών με ερώτηση 58 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Υγείας για τις αποφάσεις της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στο συγκεκριμένο θέμα και είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ και των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του ιού HIV και την απεξάρτηση.

Οι βουλευτές αναφέρουν πως με το έγγραφο που απέστειλε η κυρία Σκοπούλη στο διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ζητά οι χρήστες που προκύπτουν οροθετικοί να παρακολουθούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που διαθέτουν Μονάδες Λοιμώξεων και παρακολουθούν, ήδη, ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV, καθιστά άνευ αντικειμένου τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ. Μάλιστα στην ερώτηση τους οι βουλευτές αναφέρουν πως πλέον τροφοδοτούνται φήμες ακόμα και για ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του.

Μάλιστα αναφέρεται πως «η διαδικασία που επελέγη από την υφυπουργό Υγείας επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων, το κόστος θα είναι δυσανάλογα υψηλό. Οι οροθετικές χρήστες θα χρειαστούν φάρμακα με μηνιαίο κόστος 1.000 ευρώ, όταν πολλοί εξ αυτών είναι ανασφάλιστοι ή διαθέτουν βιβλιάρια απορίας».

Οι 58 γαλάζιοι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο εάν έχει γνώση του προβλήματος που έχει ανακύψει, ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου για τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΚΕΘΕΑ και του 18 άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ